Titols i resum a tot arreu

La Secció d'Arts i Lletres i Cineclub Sabadell organitzen el Cicle de Cinema:


Malgrat el franquisme (I)


La Fundació Bosch i Cardellach inicia, el 15 d’octubre, el quart cicle de Cinema a la Fundació, una iniciativa que, com ja sabeu, intenta relacionar el fet cinematogràfic amb els més diversos esdeveniments socials i culturals. Conjuntament amb Cineclub Sabadell, organitzem, aquest curs, un cicle que hem titulat Malgrat el franquisme i que pretén mostrar un petit tast del cinema espanyol de qualitat que es va produir, contra tot pronòstic, durant els 36 anys de foscor que es van viure entre 1939 i 1975. No es tracta de mostrar films explícitament antifranquistes, sinó pel·lícules que, per la raó que sigui, van ser capaces de fer valer la seva vàlua artística, malgrat el context històric i la censura. Hem dividit el cicle en dos blocs: el primer és el d’ara, anys quaranta i cinquanta, amb dos títols representatius de cada dècada, i el segon es portarà a terme als voltants del mes de maig de 2025, anys seixanta i setanta, amb quatre pel·lícules més.
 
En aquesta primera part, projectem La torre de los siete jorobados (1944), d’Edgar Neville, una insòlita aproximació a l’estètica expressionista; Vida en sombras (1947), del sabadellenc Llorenç Llobet-Gràcia, utilització significativa del llenguatge cinematogràfic i apassionat homenatge al cinema; Surcos (1951), de José Antonio Nieves Conde, entre els esclats neorealistes i el més tradicional costumisme, i Muerte de un ciclista (1955), un dels millors films de denúncia de Juan Antonio Bardem. I, abans, la conferència introductòria sobre el cinema espanyol dels anys 40 i 50, a càrrec de Ferran Alberich, investigador cinematogràfic i restaurador. (veure programa) (veure cartell)


Programa:

 
  • Dimarts 15 d'octubre, a les 19h a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach (carrer d'en Font, 1)
Conferència inaugural:
Cinema espanyol: anys 40 i 50
A càrrec de Ferran Alberich, investigador cinematogràfic i restaurador
 
 
  • Dijous 17 d'octubre a les 20h i a les 22:30h, als Cinemes Imperial
La torre de los siete jorobados (1944),
d'Edgar Neville
Presentació: Esteve Badia
 
  • Dijous 7 de novembre a les 20:30h (sessió única), als Cinemes Imperial
Vida en sombras (1947),
de Llorenç Llobet-Gràcia, i 
Bajo el signo de las sombras (1984),
de Ferran Alberich
Presentació: Ferran Alberich
 
  • Dijous 21 de novembre a les 20h i a les 22:30h, als Cinemes Imperial
Surcos (1951),
de José Antonio Nieves Conde
Presentació: Pere Cornellas
 
  • Dijous 5 de desembre a les 20h i a les 22:30h, als Cinemes Imperial
Muerte de un ciclista (1955),
de Juan Antonio Bardem
Presentació: Antoni Dalmases
 


Informació pràctica:

  • Cada sessió té un cost de 6€ (gratuït pels membres de la Fundació Bosch i Cardellach i pels socis de Cineclub Sabadell). El cas dels membres de la Fundació Bosch i Cardellach hauran de presentar a la taquilla dels Cinemes Imperial les entrades que se'ls enviaran des de Secretaria.



 

Comparteix

Activitats previstes