Conferències i altres activitats

 

A més de les Sessions acadèmiques, que s’organitzen a proposta de les seccions i/o comissions, l'activitat de la institució es complementa amb conferències, presentacions de llibres, de documentals, taules de debat, tertúlies... que, en alguns casos es porten a terme en col·laboració amb altres entitats ciutadanes com és el cas dels Cafès científics, o del cicle la Universitat Opina, o la Nit de l'art. Hem de fer esment, tanmateix, de les col·laboracions que tenim establertes amb La llar del Llibre, amb el Centre de Normalització Lingüística i amb Òmnium Cultural.

A destacar, però, que la relació més rellevant s’estableix amb Joventuts Musicals de Sabadell, amb qui compartim seu des del 2008 i amb la que compartim l’organització d’aquestes dues activitats:

 • Sessions de Didàctica musical. Tenen lloc durant el curs acadèmic a raó d’un dimarts de cada mes. L'objectiu és difondre coneixements relacionats amb el món de la música, des dels instruments, fins a estils passant per músics de referència.
 • Concerts a la Fundació. Es tracta de concerts de petit format que es programen amb la col·laboració de l'Aula de Cambra del Conservatori Professional de Sabadell.

Per consultar la programació podeu clicar aquí o anar al web de  Joventuts Musicals de Sabadell.

 Pots veure les conferències emeses en streaming a partir del curs 2021-2022 al Canal de Youtube de la Fundació Bosch i Cardellach. 


Arxiu de gravacions de les conferències
Curs 2020-2021

A partir del curs 2020-2021, i per adaptar-se a les restriccions originades amb la pandèmia de la Covid-19, la Fundació Bosch i Cardellach ha començat a organitzar algunes de les seves conferències en format virtual. Les gravacions d'aquestes activitats s'aniran publicant periòdicament en aquesta pàgina web, per tal que qualsevol persona interessada les pugui recuperar:
 
 • [6 d'octubre, 2020] Sessió inaugural del curs acadèmic 2020-2021 de la Fundació: El salt necessari en el sistema educatiu: reptes i prioritats polítiques, a càrrec de Joan Cuevas. (Veure gravació)
 • [7 d'octubre, 2020] Inguauració del Curs d'Història El Vallès: cronistes i estudiosos localsLa recerca local i comarcal: una necessitat, una eina de país, a càrrec d’Òscar Jané. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia. (Veure gravació).
 • [8 d'octubre, 2020] Cicle de conferències de la Secció de Ciència i Tecnologia: L’origen geològic del Massís de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a càrrec de Miquel López. (Veure gravació).
 • [20 d'octubre, 2020] Conferència Menors no acompanyats, una realitat desconeguda. Experiència des de Sabadell, a càrrec de David Rodríguez i Violeta Quiroga. Organitza la Secció de Persones i Comunitat. (Veure gravació)
 • [22 d'octubre, 2020] Cicle de conferències de la Secció de Ciència i Tecnologia: El tractament de les aigües al Riu Ripoll, a càrrec de Núria Saperas. (Veure gravació).
 • [24 de novembre, 2020] Conferència Març 2020, com ens vam enfrontar a una enemiga desconeguda, la COVID-19, a càrrec de Dr. Joan Martí i Dr. Manel Cervantes. Col·labora: Parc Taulí. (Veure gravació).
 • [25 de novembre, 2020] Taula rodona dels Centres d'Estudis del Vallès, la CCEPC i l'IRMU, en el marc del Curs d'Història El Vallès: Cronistes i estudiosos locals, a càrrec de Maria Carme Jiménez (IRMU), Francesc Viso (CCEPC) i representants dels Centres d'Estudis del Vallès. (Veure gravació)
 • [26 de novembre, 2020] Debat I després del nou PEPS, què? Amb la participació de Mercè Argemí, Josep Llobet i Pere Vidal. Organitza la Secció de Territori i Espai Urbà. (Veure gravació)
 • [21 de desembre, 2020] Ciència per Nadal a Sabadell: La recerca de vacunes: de la verola a la covid-19, a càrrec del Dr. Manuel Cervantes García. Organitza la Secció de Ciència i Tecnologia de la Fundació, l'Ajuntament de Sabadell i el CRP Vallès Occidental I. (Veure gravació)
 • [14 de gener, 2021] Conferència Heràldica de la Torre d'en Feu. El blasó de Josep Nicolau d'Olzina. A càrrec d'Aleix Gonzàlez. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia. (Veure gravació)
 • [15 de febrer, 2021] Conferència Quines religions es practiquen a Sabadell? A càrrec d'Oriol S. López. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia de la Fundació i el Moviment Ecumènic de Sabadell (Diàleg intercristià). Col·labora: Ajuntament de Sabadell i Centre Ecumènic de Catalunya. (Veure gravació)
 • [18 de febrer, 2021] Conferència L'estat de la ciutat arran la COVID 19 A càrrec d'Eva Abellan. Organitza la Secció de Persones i Comunitat. (Veure gravació).  
 • [10 de març, 2021] Conferència Prosperitat i decadència d'una família del tèxtil: Els Sampere de Sabadell, bataners, filadors i fabricants (s.XVIII-XX). A càrrec de Sergi Sampere. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia. (Veure gravació)
 • [17 de març, 2021] Diàleg al voltant de la intervenció Son al MNAC, a càrrec de Lluís Alabert i Oriol Vilapuig. Organitza la Secció d'Art i Lletres. (Veure gravació).
 • [25 de març, 2021] El Rebost durant un any de Pandèmia, a càrrec de Santiago Fuentemilla i Montse Garcia. Organitza la Secció de Persones i Comunitat amb la col·laboració del Rebost Solidari de Sabadell. (Veure gravació)
 • [7 d'abril, 2021] Ser propietari d'un castell o com un nàufrag de quarta generació es desfoga salvant una torre medieval, a càrrec de Ramon Torredemer. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia. (Veure gravació)
 • [12 de maig, 2021] Ser propietari forestal a Sabadell, avui, a càrrec de Pau Samperiz. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia. (Veure gravació)
 • [9 de juny, 2021] Cabdills, batlles i alcaldes. Com ser alcalde de poble i no morir en intentant-ho, a càrrec de Mateu Comalrena de Sobregau i Esteve. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia. (Veure gravació)
 

 Comparteix