Titols i resum a tot arreu
Dijous 19 de maig, a les 7 de la tarda tindrà lloc la darrera sessió del cicle Temps de barbàrie (ahir, avui?) amb la representació teatral de Domicili inconegut, a càrrec del Grup Somdos Teatre, format per Josep Maria Roviralta (TIC Teatre, Teatre del Sol), David Serrano (Kalamar.SA teatre, Teatre del Sol) i Martín Cáceres (violoncel). Organitza la Secció d'Arts i Lletres (Veure invitació) + info

Katherine Kressmann Taylor va escriure una novel·la visionària el 1938 amb la intenció de desvetllar les consciències nord-americanes. El nazisme només començava a ensenyar les seves urpes. I dos amics alemanys amb un negoci compartit als EUA s'intercanvien cartes durant dos anys (1932-1934), des de Munic i San Francisco. Una història d'una amistat trencada pel fanatisme i la intolerància.

 
Data: 19/05/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
El dimarts 17 de maig tindrà lloc una nova sessió dels Cafès científics a Sabadell, amb una xerrada-col·loqui titulada Podem fer-nos invisibles? Com sempre, a les 7 de la tarda al bar de la UUES (c/ de la Salut 14-16, Sabadell) i en streaming al següent enllaç: https://meet.jit.si/CafesCientificsSBD2021.
Data: 17/05/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Unió Excursionista de Sabadell
Contacte: secretaria@fbc.cat
Cost: Gratuït
Detalls: Llegir més...
Els castells de Barberà. Noves troballles sobre l'origen de Barberà del Vallès

El dimecres 11 de maig a les 7 de la tarda tindrà lloc la conferència Els castells de Barberà. Noves troballes sobre l'origen de Barberà del Vallès, a càrrec de Marc Estapé Solernou, qui ha dedicat més de 8 anys a la recerca dels origens de Barberà del Vallès, dels seus castells i dels seus masos. 

Vàries troballes a diferents arxius catalans aporten novetats significatives que reescriuen la història medieval de Barberà del Vallès. Es mostraran els diferents castells i cases fortes que s'han documentat així com les nissagues senyorials que els posseïen.

(Veure invitació)

Organitza la Secció d'Història i Arqueologia 
El dimarts 10 de maig a les 7 de la tarda tindrà lloc la conferència Dret a l’alimentació. Un Dret assolit?. Propostes, a càrrec de Marta Llobet Estany, docent i membre de l’Equip de Recerca sobre alimentació en contextos vulnerables de l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona, i de Mercè Darnell Viaña, Treballadora Social i responsable del Programa de Necessitats Bàsiques  de Càritas Diocesana de Barcelona.

Unes 1700 famílies rebent ajut d’aliments en espècie a Sabadell. Són famílies en situació de precarietat econòmica i amb dificultats per garantir una alimentació adequada. 

(Veure invitació)

Organitza la Secció de Persones i Comunitat.
Col·labora:Data: 10/05/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació
La Secció d’Arts i Lletres us vol convidar a la visita exclusiva de l’exposició “Fora de camp” d’Isidre Manils al museu Can Framis de la Fundació Vila Casas (carrer Roc Boronat, 116 de Barcelona).
Data: 07/05/2022
Hora: 11 : 00
Detalls: Llegir més...
El proper mes de maig, la Secció d’Arts i Lletres organitza el cicle "Temps de barbàrie (ahir, avui?)".
Data: 05/05/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Contacte: secretaria@fbc.cat
Cost: Gratuït
Detalls: Llegir més...