Titols i resum a tot arreu
La Fundació a debat

El dimecres 21 de setembre a les 7 de la tarda i a la seu de la Fundació, tindrà lloc la primera sessió de "La Fundació a debat".
El Sr. Pere-A. Fàbregas, membre de la nostra Fundació i President Honorari de la Coordinadora Catalana de Fundacions, ens parlarà del funcionament de les fundacions del país i reflexionarà sobre les seves aportacions a la societat.
Després de la seva exposició, s'obrirà un torn de paraules en què els membres de la Fundació Bosch i Cardellach podran realitzar les seves reflexions entorn del paper de la nostra Fundació avui en dia i en el futur proper.
En aquesta sessió hi estan convidats, únicament, els membres d'aquesta Fundació.

(veure invitació)
 
Data: 21/09/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach

La secció de Territori i Espai urbà engega el Cicle Territori(s) Compartit(s)

L’activitat tindrà lloc els propers 25 de maig, 15 de juny i 29 de juny a la seu de la Fundació. El Cicle es proposa esdevenir un lloc d’exposició, reflexió i accelerador de projectes vinculats al territori i a la ciutat. La sessió inaugural inclourà la presentació del llibre L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana.

El cicle va dirigit a tots els membres de les diferents Seccions de la Fundació que hi estiguin interessats. Es poden fer les inscripcions a cada sessió a través del correu electrònic secretaria@fbc.cat

Totes les sessions tindran lloc a la Seu de la Fundació (c. d'en Font, 1).

LES SESSIONS

Les sessions constaran de tres fases. Un Pròleg introductori al voltant d’un projecte vinculat al territori. Un Diàleg entre les persones assistents i un procés de Catàlisi mitjançant una dinàmica que provoqui reaccions i inquietuds.

Pròleg

La sessió començarà amb una exposició per part de la(les) persona(es) convidada(es). L’objectiu és presentar els elements principals d’una recerca, un escrit, una obra, un projecte destacant sobretot el punt de vista, la mirada, de l’autor; no es tracta tant de presentar el resultat final com de compartir la metodologia de treball i els aprenentatges adquirits. Aquesta intervenció mirarà d'interpel·lar els participants amb preguntes obertes per al diàleg.

Diàleg + Catàlisi

S’obrirà un diàleg amb l’objectiu és que les intervencions inicials interpel·lin als ponents però que progressivament evolucioni cap a una conversa oberta entre tots els assistents. El diàleg té l'objectiu

de compartir coneixements, aportar visions pròpies i experiències complementàries al tema exposat al pròleg. Les reflexions cerquen generar nous enfocaments i accelerar projectes compartits.

Programa (enllaç pdf)
 

Dimecres 25 de maig a les 18:30h

L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana.

Rosa Cerarols i Joan Nogué, geògrafs, coeditors del llibre. I amb la intervenció de Bernat Lladó, geògraf, autor d’un dels capítols. (veure invitació)


Dimecres 15 de juny a les 18:30h 

Riu Ripoll. Representació de la identitat territorial.

Joan Vila Puig i Elvira Pujol, creadors artístics i investigadors del col·lectiu artístic Sitesize. (veure invitació)
 

Dimecres 29 de juny a les 18:30h

Pulsació Urbana. Eina per a la revitalització de l’ús del carrer a través de la llum.

Marta López, arquitecta, autora de la recerca entorn de la llum i l’espai públic urbà. (veure invitació)

 
Data: 30/06/2022
Duració: 6 Setmanes 
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Dijous 19 de maig, a les 7 de la tarda tindrà lloc la darrera sessió del cicle Temps de barbàrie (ahir, avui?) amb la representació teatral de Domicili inconegut, a càrrec del Grup Somdos Teatre, format per Josep Maria Roviralta (TIC Teatre, Teatre del Sol), David Serrano (Kalamar.SA teatre, Teatre del Sol) i Martín Cáceres (violoncel). Organitza la Secció d'Arts i Lletres (Veure invitació) + info

Katherine Kressmann Taylor va escriure una novel·la visionària el 1938 amb la intenció de desvetllar les consciències nord-americanes. El nazisme només començava a ensenyar les seves urpes. I dos amics alemanys amb un negoci compartit als EUA s'intercanvien cartes durant dos anys (1932-1934), des de Munic i San Francisco. Una història d'una amistat trencada pel fanatisme i la intolerància.

 
Data: 19/05/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
El dimarts 17 de maig tindrà lloc una nova sessió dels Cafès científics a Sabadell, amb una xerrada-col·loqui titulada Podem fer-nos invisibles? Com sempre, a les 7 de la tarda al bar de la UUES (c/ de la Salut 14-16, Sabadell) i en streaming al següent enllaç: https://meet.jit.si/CafesCientificsSBD2021.
Data: 17/05/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Unió Excursionista de Sabadell
Contacte: secretaria@fbc.cat
Cost: Gratuït
Detalls: Llegir més...
Els castells de Barberà. Noves troballles sobre l'origen de Barberà del Vallès

El dimecres 11 de maig a les 7 de la tarda tindrà lloc la conferència Els castells de Barberà. Noves troballes sobre l'origen de Barberà del Vallès, a càrrec de Marc Estapé Solernou, qui ha dedicat més de 8 anys a la recerca dels origens de Barberà del Vallès, dels seus castells i dels seus masos. 

Vàries troballes a diferents arxius catalans aporten novetats significatives que reescriuen la història medieval de Barberà del Vallès. Es mostraran els diferents castells i cases fortes que s'han documentat així com les nissagues senyorials que els posseïen.

(Veure invitació)

Organitza la Secció d'Història i Arqueologia 
El dimarts 10 de maig a les 7 de la tarda tindrà lloc la conferència Dret a l’alimentació. Un Dret assolit?. Propostes, a càrrec de Marta Llobet Estany, docent i membre de l’Equip de Recerca sobre alimentació en contextos vulnerables de l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona, i de Mercè Darnell Viaña, Treballadora Social i responsable del Programa de Necessitats Bàsiques  de Càritas Diocesana de Barcelona.

Unes 1700 famílies rebent ajut d’aliments en espècie a Sabadell. Són famílies en situació de precarietat econòmica i amb dificultats per garantir una alimentació adequada. 

(Veure invitació)

Organitza la Secció de Persones i Comunitat.
Col·labora:Data: 10/05/2022
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació