Titols i resum a tot arreu

Les seccions de Territori i Espai Urbà i d’Economia i Ciències Socials convoca el

SEMINARI OBERT
 

Més enllà del Quart Cinturó

Les àrees urbanes de Sabadell i Terrassa, reptes i projectes

 
Descartada una infraestructura de pas que obria la possibilitat d’urbanitzar la part alta de la plana del Vallès, l’acord de pressupostos 2023 ha reobert el debat sobre una ronda dels sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès amb posicions de nou molt enfrontades.
La Fundació Bosch i Cardellach vol promoure un debat rigorós al respecte en el context de la funció i el desenvolupament territorial de les àrees urbanes de les dues capitals i el marc més general del Vallès i la regió metropolitana de Barcelona.
El debat s’articularà entorn ponències d’autor i acabarà amb una formulació del consens i dissenys entorn els projectes que es presentin, elaborat per part de la Junta de la FBC.
El Seminari tindrà lloc els propers 31 de maig i 1 de juny, de 6 a 9 de la tarda, amb 4 ponències per sessió. Els ponents disposaran de 30 minuts d’exposició i en acabat hi haurà un torn de preguntes i intervencions dels participants i un torn de resposta dels ponents.
El seminari es realitzarà a la seu de la FBC i caldrà inscripció prèvia (telefonant al 93.725.85.64 o a través del correu secretaria@fbc.cat). Si aquesta supera l’aforament de la sala es comunicarà el canvi als inscrits.


PROGRAMA


Dimecres 31 de maig
  • Especialització funcional i posicionament econòmic territorial de les àrees urbanes de Sabadell i Terrassa, a càrrec d’Eduard Jiménez, economista i consultor en polítiques públiques
  • Valoració des de l'ecologia aplicada al territori del hinterland Sabadell-Terrassa, a càrrec de Xavier Mayor, Dr. en Biologia
  • Els projectes de connexió Castellar-Sabadell, a càrrec de Roger Sauquet, Arquitecte i Xavier Ludevid, arquitecte urbanista
  • Anàlisi del desenvolupament de les propostes del PEMV per les àrees urbanes de Sabadell i Terrassa, a càrrec de Ferran Pont, arquitecte
  • La bioregió del Vallès: El cas de la Neosabatassa, a càrrec de Manel Cunill i Llenas, Ambientòleg i Bioregionalista 
Debat moderat per Francesc Camps, Coordinador de la secció de Territori i Espai Urbà de la FBC

Dijous 1 de juny
  • Indicadors de salut i potencials econòmics de Sabadell i Terrassa, en el context de les 20 ciutats de la ciutat gran del 5,3 milions d'habitants, a càrrec de Joaquim Clusa, economista
  • El trànsit al Vallès, a càrrec de Raquel López, enginyera i cap de modelització de mobilitat de mCRIT
  • Projectes de connectivitat sostenible entre Terrassa i Sabadell, a càrrec de Susi Lopez, enginyera industrial i directora de serveis de mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa
  • Un projecte per a dues capitals, a càrrec de Manel Larrosa, arquitecte urbanista 
Debat moderat per Oriol Mestre, membre de la secció d’Economia i Ciències Socials de la FBC 


 
Data: 31/05/2023
Hora: 18 : 00
Duració: 2 Dies 
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach

La secció d'Arts i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach i Joventuts Musicals us conviden a la presentació del llibre

L'edat d'or de la música. El classicisme vienès

de Miquel Desclot


La presentació del llibre anirà a càrrec de Joan Vives, professor d'història de la música i divulgador musical, i del mateix autor, Miquel Desclot, poeta i traductor.

"L'edat d'or de la música" constitueix una excel·lent introducció al moment de màxima esplendor en la història de la música: el Classicisme vienès. I és també un mitjà per conèixer millor l'obra de músics tan extraordinaris com Haydn, Mozart, Beethoven o Schubert. Amb aquest llibre Miquel Desclot ens mostra la seva faceta d'agut melòman i de profund coneixedor dels llenguatges musicals. 

L'acte tindrà lloc el proper dilluns 29 de maig a les 19h a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach i compta amb la col·laboració de La Llar del Llibre. 
 
Data: 29/05/2023
Hora: 19 : 00
Duració: -5 Setmanes 
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach

La Secció d'Arts i Lletres us convida a les presentacions dels llibres

De Barcelona a l'Havana... passant per Darnius

Una Nit


A càrrec dels professors Jaume Ferrer i Antoni Isarch, curadors dels dos volums, en conversa amb Anton Carbonell i Antoni Dalmases de la secció d'Arts i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach.

L'acte tindrà lloc el proper dimecres 24 de maig a les 19h a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach i compta amb la col·laboració de La Llar del Llibre.

Data: 24/05/2023
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Data: 03/05/2023
Hora: 19 : 00

Homenatge a Salvador Fité i Borguñó. Un home de teatre


Dissertació i col·loqui sobre la figura de Salvador Fité, amb Feliu Formosa, Joaquim Sala-Sanahuja i Francesc Ventura.

L'acte tindrà lloc el proper dimecres 26 d'abril a les 19:30h a l'auditori de l'Acadèmia de Belles Arts (passeig Manresa, 22).
Cal reservar invitació telefonant al 93. 725 85 64.

Data: 26/04/2023
Hora: 19 : 30
Localització: Acadèmia Belles Arts
Data: 20/04/2023
Duració: -1 Setmanes 
Localització: Academia de Belles Arts