Titular notícies
Divendres 20 Maig 2022


La secció de Territori i Espai Urbà de la Fundació Bosch i Cardellach engega el Cicle Territori(s) Compartit(s).

L’activitat tindrà lloc els propers 25 de maig, 15 de juny i 29 de juny, a les 18:30h, a la seu de la Fundació. El Cicle es proposa esdevenir un lloc d’exposició, reflexió i accelerador de projectes vinculats al territori i a la ciutat. 

La sessió inaugural es desenvoluparà al voltant de la presentació del llibre L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana a càrrec dels editors Rosa Cerarols i Joan Nogué, geògrafs, i amb la intervenció de Bernat Lladó, geògraf, autor d’un dels capítols. (veure invitació

Els editors el descriuen com: 
"Un llibre coral que presenta una visió esperançadora del món rural, dotant-lo de discurs propi, assenyalant els principals reptes als que s’enfronta i acostant-nos a experiències reals i molt diverses.
El món rural ha canviat i canvia. És molt més divers, espontani i viu que la visió estereotipada que encara en perdura. Aquest llibre presenta una visió esperançadora del món rural que no s’enfronta amb la ciutat sinó que el dota de discurs propi. S’hi assenyalen també els principals reptes a què ens enfrontem al mateix temps que ens acostem a experiències reals i molt diverses que construeixen, en el dia a dia, el món rural del demà".

El cicle comptarà també durant el mes de juny amb una presentació sobre el Riu Ripoll i la representació de la identitat territorial, a càrrec de Joan Vila Puig i  Elvira Pujol (Sitesize) i una altra sobre el projecte Pulsació Urbana, una eina per a la revitalització de l’ús del carrer a través de la llum, a càrrec de Marta López.

Més informació del Cicle Territori(s) Compartit(s)


Dimarts 8 Febrer 2022
Es publiquen les bases de la nova edició del Premi Montserrat Miró i Marimon als treballs de recerca de Batxillerat.

Veure les bases
(+ info)

Dimarts 8 Febrer 2022
Cicle de xerrades organitzat pel Gremi de Fabricants i per la Fundació Bosch i Cardellach.

Dimarts 1 Febrer 2022
Nova edició dels Cafès científics a Sabadell. Com sempre, les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, a la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes i l’aforament és limitat.

Dilluns 24 Gener 2022
Ja a la venda la publicació Els sabadellencs que van anar a la guerra, 1936-1939, el quartllibre d’una sèrie de cinc, en els que s'analitza el decurs de la Guerra Civil espanyola a Sabadell i el paper que van tenir els sabadellencs en aquest conflicte. El conjunt d’aquesta obra és resultat de la culminació del pacient treball de cerca de l’historiador i membre de la Fundació Esteve Deu Baigual.

Feed RSS de notícies