Titular notícies
Dijous 24 Novembre 2022
Presència de la Fundació Bosch i Cardellach a la Setmana del Llibre de Sabadell

Benet Casablancas, Antoni Dalmases, Plàcid Garcia-Planas, Xavier Molina, Jordi Roca i David Serrano Blanquer participen a la Setmana del Llibre de Sabadell

La primera edició de la Setmana del Llibre de Sabadell, que s'esdevé a la nostra vila entre el 24 i el 30 de novembre, al Casal Pere Quart (Rambla de Sabadell, 69), compta amb la presència de sis membres de la secció d'Arts i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach. En concret, es tracta dels escriptors Antoni Dalmases i David Serrano Blanquer, el compositor Benet Casablancas, el periodista Plàcid Garcia-Planas, el pintor Jordi Roca i l'escriptor i publicista Xavier Molina.

El divendres 25 de novembre, a les 17.30h, Benet Casablancas i Antoni Dalmases, participen a la sessió "El talent de SBD presenta les seves obres". L'endemà, dissabte 26 de novembre, a les 10.30h, Xavier Molina presenta el seu llibre de poemes Pedra Seca a la taula dedicada a "Talent SBD poesia", i a les 12.00h Plàcid Garcia-Planas és ponent a la sessió que reuneix periodistes locals joves en conversa amb periodistes que disposen d'una trajectòria professional ja més consolidada. Finalment, el dimecres 30 de novembre, a les 17.30h, David Serrano Blanquer i Jordi Roca comparteixen taula a la darrera sessió del programa "El talent de SBD presenta les seves obres", just abans de la cloenda de la Setmana del Llibre de Sabadell.

La iniciativa de l'Ajuntament de Sabadell s'emmarca dins els actes commemoratius de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024 i coincideix amb l'inici de la programació festiva nadalenca d'enguany a la ciutat: l'encesa de llums al carrer, l'obertura de la Fira de Santa Llúcia i la inauguració del nou Passeig de la Plaça Major.

"Setmana del Llibre SBD" - Programa complet

Divendres 20 Maig 2022


La secció de Territori i Espai Urbà de la Fundació Bosch i Cardellach engega el Cicle Territori(s) Compartit(s).

L’activitat tindrà lloc els propers 25 de maig, 15 de juny i 29 de juny, a les 18:30h, a la seu de la Fundació. El Cicle es proposa esdevenir un lloc d’exposició, reflexió i accelerador de projectes vinculats al territori i a la ciutat. 

La sessió inaugural es desenvoluparà al voltant de la presentació del llibre L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana a càrrec dels editors Rosa Cerarols i Joan Nogué, geògrafs, i amb la intervenció de Bernat Lladó, geògraf, autor d’un dels capítols. (veure invitació

Els editors el descriuen com: 
"Un llibre coral que presenta una visió esperançadora del món rural, dotant-lo de discurs propi, assenyalant els principals reptes als que s’enfronta i acostant-nos a experiències reals i molt diverses.
El món rural ha canviat i canvia. És molt més divers, espontani i viu que la visió estereotipada que encara en perdura. Aquest llibre presenta una visió esperançadora del món rural que no s’enfronta amb la ciutat sinó que el dota de discurs propi. S’hi assenyalen també els principals reptes a què ens enfrontem al mateix temps que ens acostem a experiències reals i molt diverses que construeixen, en el dia a dia, el món rural del demà".

El cicle comptarà també durant el mes de juny amb una presentació sobre el Riu Ripoll i la representació de la identitat territorial, a càrrec de Joan Vila Puig i  Elvira Pujol (Sitesize) i una altra sobre el projecte Pulsació Urbana, una eina per a la revitalització de l’ús del carrer a través de la llum, a càrrec de Marta López.

Més informació del Cicle Territori(s) Compartit(s)


Dimarts 8 Febrer 2022
Es publiquen les bases de la nova edició del Premi Montserrat Miró i Marimon als treballs de recerca de Batxillerat.

Veure les bases
(+ info)

Dimarts 8 Febrer 2022
Cicle de xerrades organitzat pel Gremi de Fabricants i per la Fundació Bosch i Cardellach.

Dimarts 1 Febrer 2022
Nova edició dels Cafès científics a Sabadell. Com sempre, les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, a la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes i l’aforament és limitat.

Feed RSS de notícies