Titols i resum a tot arreu
El dimarts 14 de desembre a les 7 de la tarda tindrà lloc la presentació del llibre Els sabadellencs que van anar a la guerra, 1936-1939, el quart volum de l'obra d'Esteve Deu Baigual sobre aquest conflicte a la ciutat de Sabadell. 
Data: 14/12/2021
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...
La Secció de Territori i Espai Urbà de la Fundació i l'ADENC organitzen el cicle El Parc Catalunya, naturalitzar la ciutat. Una reflexió després de 40 anys del Parc Catalunya (1979-2021), que estarà format per dues sessions.
La primera sessió serà el dimecres 15 de desembre a les 7 de la tarda, a la seu de la Fundació, i consistirà en una taula rodona amb el títol El Parc Catalunya, el projecte d'un urbanisme transformador de la ciutat. L'acte comptarà amb la participació de:
 
  • Enric Batlle, arquitecte paisatgista equip Batlle i Roig, autor del Projecte del Parc Catalunya i guanyador del Concurs, es Doctor en Arquitectura del Paisatge a l’ETSAV-UPC i ha guanyat nombrosos premis FAD.
  • Carles Prieto, enginyer, va ser president de la FAVB de Barcelona, ex gerent de l’Institut Desenvolupament Estratègic Sabadell-IDEMS/IDES, va donar impuls del desenvolupament urbanístic de l’Eix Macià i la reforma del Centre Urbà de Sabadell.
  • Dolors Calvet, Periodista, diputada històrica PSUC, membre de la ponència de l’Estatut de Sau i regidora d’Urbanisme 1988-1995 a l’Ajuntament de Sabadell. Va impulsar la Revisió del PGMOS de Sabadell i el desenvolupament del Parc Catalunya i l’Eix Macià.
  • Marta López, arquitecta Comissaria de l’Exposició 25 anys del Parc Catalunya.
  • Modera; Francesc Camps, arquitecte, Coordinador de la Secció de Territori i Espai Urbà de la Fundació. 

S'oferirà la retransmissió en directe d'aquestes sessions, a través del canal de Youtube de la Fundació, on podreu trobar posteriorment el vídeo en diferit.

(Veure invitació)



Organitza la Secció de Territori i Espai Urbà de la Fundació Bosch i Cardellach
conjuntament amb:
Data: 15/12/2021
Hora: 19 : 00
El dijous 16 de desembre a 2/4 de 7 de la tarda al Museu d'Història de Sabadell tindrà lloc la conferència "Resistència ordinària": la militància i l'antifranquisme català davant el Tribunal de Orden Público (1963-1977), a càrrec de Javier Tébar Hurtado, professor agregat del Departament d’Història i Arqueologia, Secció Història Contemporània i Món Actual de la Universitat de Barcelona. Organitza la Fundació Bosch i Cardellach i CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central, amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona. 
Data: 16/12/2021
Hora: 18 : 30
Localització: Museu d'Història de Sabadell
Detalls: Llegir més...
El proper dijous 16 de desembre a les 7 de la tarda tindrà lloc la conferència Com hem de triar què mengem? a càrrec de Claudi Mans. Organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.

Activitat inclosa al projecte Ciència per Nadal a Sabadell
Data: 16/12/2021
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...
L'acte és obert a tota la ciutadania i tindrà lloc el divendres 17 de desembre a les 10 del matí, en format virtual
El dimarts 21 de desembre a les 7 de la tarda tindrà lloc la presentació del llibre Carta a un republicano español. La revuelta catalana. Unos meses que estremecieron a España, publicat per l'Editorial Bellaterra (2021). El llibre compta amb un pròleg de Xosé Manuel Beiras. La tesi que defensa és que estem davant d'un canvi generacional impressionant que irromp estrepitosament a Espanya, que provoca un desafiament formidable a Catalunya i que estremeix un règim monàrquic que dona pals de cec en comptes d'afrontar de cara una realitat inajornable.
                                                          
La presentació del llibre anirà a càrrec de Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya i Jordi Serrano, autor del llibre i rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya.
Benvinguda a l'acte a càrrec d'Isabel Vega, directora de la Fundació Bosch i Cardellach.

Aforament limitat. Cal reservar entrada a secretaria@fbc.cat. 



(Veure invitació)


Organitza:
Òmnium Cultural de Sabadell
Editorial Bellaterra

Col·labora:
Fundació Bosch i Cardellach
Data: 21/12/2021
Hora: 19 : 00