Titols i resum a tot arreu

La Fundació Bosch i Cardellach i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, filial Vallès Occidental, organitzen la conferència:

La sanitat al Sabadell del s. XV. El receptari mèdic de Joan Martina. Sabadell 1439

 

A càrrec d’Elena Guardiola, presidenta de la Societat Catalana d’Història de la Medicina; Esteve Canyameres, historiador; i Lluís Cifuentes, professor d’Història a la UB


Què eren els receptaris mèdics? Quins tipus de receptaris hi havia? La majoria eren domèstics? Quin paper tenien per abordar els problemes de salut?  Com a textos extrauniversitaris, quina relació o vincles tenen amb els textos "acadèmics" o universitaris mèdics? En quina llengua estaven escrits habitualment? Què en sabem de l'autor o autors? Sobre el receptari mèdic de Joan Martina. Sabadell 1439, què sabem dels Martina i del Joan Martina?
En la sessió pretenem exposar i debatre el coneixement sobre el tema. Així mateix farem el llliurament del llibre i l'edició facsímil que fou editat amb motiu del XXII Congrés d'història de la medicina celebrat a Sabadell ara fa un any. (veure cartell)


Dia: dijous 14 de novembre de 2024
Hora: 19h
Lloc: seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Preu: gratuït
Coorganitza: Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Filial Vallès Occidental

 

Comparteix

Activitats previstes