Titols i resum a tot arreu
El proper dimarts 7 de març, l'escriptor i divulgador lingüístic Enric Gomà, ens oferirà la xerrada  El català doblat, espantat i mudat. Llengua i correcció política. Organitza la Secció d'Arts i Lletres.
 


El català és un idioma sotmès a moltes pressions. Algunes, que coneixem bé, provenen de l’exterior i persegueixen la seva desaparició o arraconament en el clos de la col·loquialitat. Unes altres pressions, en canvi, estan marcades per un afany de puresa ètica, emparades en l’argument que la llengua incideix en la realitat. Per aquesta raó, determinats col·lectius exigeixen tota de mena de contorsions al nostre idioma, com el desdoblament sistemàtic o el rebuig de determinats mots, sovint amb la complicitat de les administracions, les institucions i algunes associacions. 



Enric Gomà, escriptor i divulgador lingüístic, autor de sèries de ficció com “Temps de silenci”, “Kubala, Moreno i Manchón”, “Amar en tiempos revueltos”, “Setze dobles”, “39+1”, “La Via Augusta”, “Ventdelplà”, “Poble Nou”, etc.
 
Per a adults, “Ubert tot l’any” (Ara Llibres) i “Instruccions per a l’ocupació de Catalunya” (Ara Llibres). Per a nens, n’ha escrit més d’una vintena de títols, els últims dels quals és la col·lecció de novel·les “Bru Artiac” (Ed. Cruïlla).
 
Com a divulgador lingüístic i literari, “Caçadors de paraules”, “Català a l’atac”, “Llibres a l’atac”, “Emparaulats” dins de Connexió Barcelona, “Quatre paraules” dins La tarda de  BTV i col·laborador del programa Divendres de TV3 en la secció “Derbi de variants”. A la ràdio, quatre temporades amb “La veu humana”, dins d’El cafè de la República.
 


 

Comparteix

Activitats previstes