Titols i resum a tot arreu
El proper dilluns 3 de febrer a les 7 de la tarda, la Secció de Territori i Espai Urbà organitza la taula rodona Impacte al Vallès del nou Pla Urbanístic de l'Àrea Metropolitana. 
Data: 03/02/2020
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...
El proper dimarts 11 de febrer, a les 7 de la tarda, la Dra. Sílvia Carrasco presentarà el resultat del projecte europeu Reducing Early School Leaving in Europe a Sabadell, amb una ponència amb el títol El professorat davant del risc d'abandonament escolar prematur.

L’Abandonament Escolar Prematur (AEP) es considera l’indicador més important del risc d’exclusió social entre la generació jove en el context de la Unió Europea (UE), en ple desenvolupament d’una economia del coneixement i una desaparició creixent de llocs de treball de baixa qualificació. Tot i la important reducció dels darrers anys, la taxa d’AEP a Catalunya s’ha estancat al 18%, coincidint amb la mitjana de l’Estat, i és la més alta de la UE. El projecte RESL.eu (Programa Marc Unió Europea, 2013-2018) ens ha permès obtenir una radiografia acurada dels factors de risc/protecció que porten l’alumnat a l’AEP en diferents sistemes educatius i contextos escolars, com és el cas de Catalunya. En aquesta ocasió ens centrarem en les percepcions i les perspectives del professorat a partir de l’enquesta RESL.eu que van respondre 700 professors i professores de 35 centres del Vallès Occidental i del Maresme, i en les entrevistes i grups focals de l’estudi de cas desenvolupat a 30 centres de Sabadell (Diputació de Barcelona i Ajuntament de Sabadell, 2016-2018). La conferència presentarà resultats i reflexionarà al voltant dels següents interrogants: Què entén el professorat per AEP? A quins factors atribueix el professorat el risc d’AEP i quines eines té a l’abast per a fer-hi front? Quins factors clau ignora i hauria de conèixer? Quines diferències hi ha entre les perspectives del professorat de diferents països i què en podem aprendre? Com hi poden ajudar les polítiques educatives locals?

 
La Dra. Sílvia Carrasco Pons és professora titular d'Antropologia Social i investigadora principal a la UAB del projecte europeu Reducing Early School Leaving in Europe.Organitza la Secció de Persones i Comunitat. 

(Veure invitació)
El dijous 13 de febrer a 2/4 de 7 de la tarda tindrà lloc un acte d'homenatge a Muriel Casals, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, Òmnium Cultural de Sabadell i la Fundació Bosch i Cardellach. L'acte tindrà lloc al Campus de Sabadell UAB (carrer dels Empirus, 2, aula 13).
 
Data: 13/02/2020
Hora: 18 : 30
Detalls: Llegir més...
El proper dimecres 19 de febrer a les 7 de la tarda, s'inaugura oficialment la nova Seu de la Fundació Bosch i Cardellach, situada al carrer d'en Font, 1. 

Prèviament, a les 6 de la tarda, tindrà lloc la projecció del documental Estem voltats de pocavergonyes! sobre la Colla de Sabadell, produit conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, el Col·lectiu Pere Quart, la Institució de les Lletres Catalanes, la comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. (Veure tràiler)

A les 7, es donarà pas a l’acte oficial d’inauguració, el qual anirà encapçalat pel director de la Fundació, el Sr. Josep Maria Benaul

Totes les activitats són obertes al públic. Aforament limitat.  


Veure targetó
Data: 19/02/2020
Hora: 18 : 00
Joventuts Musicals de Sabadell presenten la cinquena Didàctica Musical del curs 2019-2020, que tindrà lloc el dimarts 25 de febrer a les 7 de la tarda. Organitza Joventuts Musicals de Sabadell conjuntament amb la Fundació Bosch i Cardellach.
 
Data: 25/02/2020
Hora: 19 : 00
Cost: Gratuït
Detalls: Llegir més...
El dimecres 26 de febrer a les 7 de la tarda al Saló noble del Gremi de Fabricants, tindrà lloc la presentació del llibre L'economia de guerra a Sabadell, 1936-1939, el tercer volum de l'obra d'Esteve Deu Baigual sobre aquest conflicte a la ciutat de Sabadell. 
Data: 26/02/2020
Hora: 19 : 00
Localització: Gremi de Fabricants de Sabadell
Detalls: Llegir més...