Titols i resum a tot arreu
Dijous 1 de desembre a les 18:30h visitarem l’estudi de l’artista sabadellenca Assumpció Oristrell (Sabadell, 1956).
Punt de trobada: carrer Garcilaso, 111-113, local 2 (davant de l’olivera).
Veure pàgina web d'Assumpció Oristrell
 
Congregades juntament amb totes les sorres de Jordània i Síria, unides a un vell estol de documents perses arraulits en el redós d’una antiga finestra, les lletres amazigues s’uneixen amb els records dels talussos amarronats del Ripoll. Entrar al taller de l’Assumpció és, sens dubte, una capbussada en les cultures entre pàgines i pàgines de llibretes, gravats i teles.
Patxi Ocio Casamartina
 
La secció d’Arts i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach té interès en anar potenciant la seva part dedicada a l’art. És per aquest motiu que durant els pròxims mesos es continuarà amb les visites guiades a exposicions (com es va fer amb els artistes Oriol Vilapuig, al MNAC, i Isidre Manils, a la Fundació Vilacasas). A més, volem apropar-nos als seus estudis i centres de creació que, sovint, són de difícil accés.

Data: 01/12/2022
Hora: 18 : 30
La secció de Ciència i Tecnologia us convida el proper dijous 1 de desembre, al cinema Imperial, al passi de la pel·lícula Little Joe (2019) i al col·loqui amb Josep Santaló, catedràtic de Biologia Cel·lular a la Facultat de la UAB.

Horari:
20h: pel·lícula i, seguidament, col·loqui
22:30h: segon passo de la pel·lícula

Acte organitzat conjuntament al Cineclub Sabadell.

Informació pràctica: entrada lliure per als membres de la Fundació. Demaneu la vostra entrada a secretaria: secretaria@fbc.cat 
Lloc: Cinema Imperial

Data: 01/12/2022
Hora: 20 : 00

5a edició de l'activitat Ciència per Nadal a Sabadell


Sota el títol "Les fluctuacions del clima", organitzada per la Fundació Bosch i Cardellach amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell-Sant Quirze.

El treball acadèmic d’aquesta activitat dedicada a la divulgació del mètode científic entre el jovent i el públic en general,  conclourà en un acte públic amb presència del ponent  Dr. Santiago Giralt i de tots els estudiants participants. Aquest acte tindrà lloc el dia 19 de desembre a les 10h del matí a l’Auditori 3 de l’Espai Cultura, carrer d'en Font 25, i s’hi revisarà la feina feta pels estudiants, que podran adreçar les seves preguntes al Dr. Giralt.

També el dia 19, dins del mateix projecte, i a les 19h, a l’auditori de la Fundació Bosch i Cardellach, el Dr. Giralt parlarà sobre La Petita Edat de Gel, les erupcions volcàniques i la Revolució Francesa: Determinisme natural o social?,  conferència adreçada al públic en general, a la qual esteu convidats.

Més informació.
Data: 19/12/2022
Hora: 10 : 00

Territori(s) Compartit(s) 

Pròleg. Diàleg. Catàlisi.


Un espai d’exposició, reflexió i accelerador de projectes vinculats al territori organitzat per la secció de Territori i Espai urbà. 

Sessions:

17 de novembre a les 18:30h a la seu de la Fundació:
Cap als jardins dels terrenys de l'aigua. Carme Carcaño, Doctora en Urbanisme i tècnica urbanista de l’INCASÒL.

1 de desembre a les 18:30h a la seu de la Fundació: 
La transformació de la trama urbana i el rodal sabadellenc a través de la fotografia.
David González, Doctor en Història de l’Art i arxiver a l’Arxiu Històric de Sabadell.

22 de desembre a les 18:30h a la seu de la Fundació: 
Sostenibilitat energètica. Repercussió de l’habitabilitat en el territori. Anna Pagès i Mariana Palumbo, Doctores Arquitectes i docents en el Màster universitari en Intervenció Sostenible en el Medi Construït. MISMeC. ETSAV. UPC.
 

Aquest espai inclou:

Pròleg introductori al voltant d’un projecte vinculat al territori. La sessió començarà amb una exposició per part de la(les) persona(es) convidada(es). L’objectiu és presentar els elements principals d’una recerca, un escrit, una obra, un projecte destacant sobretot el punt de vista, la mirada, de l’autor; no es tracta tant de presentar el resultat final com de compartir la metodologia de treball i els aprenentatges adquirits. Aquesta intervenció mirarà d'interpel·lar els participants amb preguntes obertes per al diàleg. Diàleg entre les persones assistents. Catàlisi mitjançant una dinàmica que provoqui reaccions i inquietuds. S’obrirà un diàleg amb l’objectiu que les intervencions inicials interpel·lin als ponents però que progressivament evolucioni cap a una conversa oberta entre tots els assistents. El diàleg té l'objectiu de compartir coneixements, aportar visions pròpies i experiències complementàries al tema exposat al pròleg. Les reflexions cerquen generar nous enfocaments i accelerar projectes compartits.

Cal inscripció prèvia a secretaria@fbc.cat 
Veure programa

Data: 22/12/2022
Hora: 18 : 30
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach