Titols i resum a tot arreu

La secció de Ciència i Tecnologia us convida a l'acte

Ciència per Nadal 2023

L'evolució de l'Univers

Ciència per Nadal a Sabadell és un projecte de caràcter anual iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics Sabadell-Sant Quirze, que pretén fomentar el coneixement de la metodologia científica a través de l'anàlisi d'un tema científic d’impacte. El projecte té doble vessant: una de caràcter docent amb la participació d’estudiants d’ensenyament secundari de Sabadell i una altra de caràcter social destinada a tota la ciutadania consistent en una conferència-col·loqui sobre el tema de l’any. El vessant docent del projecte es dirigeix als estudiants de centres d’ensenyament secundari de Sabadell i, concretament, a l'alumnat de 1r curs de batxillerat que desenvolupin el Treball de Recerca del curs següent, tot proposant-los treballar algun aspecte del tema escollit utilitzant la metodologia científica, que conclourà amb la realització i presentació d'un pòster científic. Aquest treball es realitza durant el primer trimestre de curs i compta amb l'assessorament d'un ponent científic del tema escollit. El treball conclou en un acte públic on es presenten els resultats dels treballs realitzats i en el que el ponent imparteix una conferencia i respon a les preguntes de l’alumnat. (veure més informació)
 
El tema escollit enguany és L'evolució de l'Univers i tindrà com a ponent la Dra.Carme Jordi, Professora del Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona, membre de l’Institut de Ciències del Cosmos i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya. (veure més informació)
 

Acte docent, 18 de desembre:
El treball dels estudiants conclourà en un acte obert al públic el dilluns 18 de desembre a les 10h al centre cívic de Cal Balsach (carretera de Prats de Lluçanès, 2, de Sabadell). En aquest acte, conduït per la comunicadora Elisabet Carnicé, hi assistirà tot l'alumnat participant que presentarà un compendi de les seves activitats i on la Dra.Carme Jordi impartirà una conferència relacionada amb el tema escollit d'enguany i respondrà a una selecció de preguntes dels estudiants. (veure cartell) (veure invitació)


Acte social, 21 de desembre:
El dijous 21 de desembre a les 19h a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach, la Dra.Carme Jordi impartirà una conferència col·loqui oberta a tota la ciutadania  titulada "L'evolució de l’Univers". (veure cartell) (veure invitació)

 


 


Comparteix

Activitats previstes