Titols i resum a tot arreu
L'acte és obert a tota la ciutadania que tindrà lloc el 18 de desembre a les 11 del matí, a l'Auditori 3 de l'Espai Cultura de la Fundació Caixa Sabadell 1859.  

Ciència per Nadal a Sabadell és un projecte iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, que té com a finalitat familiaritzar els ciutadans amb els mètodes que fa servir la ciència per adquirir coneixement. Amb vocació de convertir-se en una activitat anual, compta amb la col·laboració dels estudiants i professors de centres educatius de la ciutat, però està obert a tota la ciutadania. A través de la revisió de casos concrets d’adquisició de coneixement científic es pretén que els ciutadans coneguin les peculiaritats de la manera de treballar dels científics, i sobre tot, aclarir que separa el coneixement científic d’altres propostes “alternatives”, tant de moda en l’actualitat.

El títol de la conferència d'aquest any serà Rellegir Curie i la taula periòdica, i anirà a càrrec del Dr. Xavier Roqué Rodríguez, físic i professor d'Història de la Ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

La UNESCO ha declarat 2019 l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, en commemoració del 150 aniversari del sistema periòdic del químic rus Dimitri Mendeléiev. D'on prové la noció d'element? Com s'ha transformat al llarg del temps? Mirarem de contestar aquestes preguntes de la mà de Marie Skolodwska Curie (1867-1934), descobridora del radi i el poloni. Revisarem la imatge popular de Curie a partir del seu arxiu i de la relectura dels seus textos biogràfics, i veurem de quina manera el descobriment de la radioactivitat transformà el concepte d'element i ens obligà a rellegir la taula periòdica.
 



 





Col·labora:








 

Comparteix

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva