Titols i resum a tot arreu
El proper mes de maig, la Secció d’Arts i Lletres organitza el cicle "Temps de barbàrie (ahir, avui?)".
Els dies 5, 12 i 19 de maig, a les 7 de la tarda, tindrà lloc el Cicle Temps de barbàrie (ahir, avui?). El cicle es proposa oferir una reflexió panoràmica d'algun dels aspectes centrals del nostre passat més traumàtic del segle XX: La repressió feixista centrada en tres focus, la literatura catalana i l'univers concentracionari, la brutal repressió sobre el col·lectiu LGTBI durant el nazisme i la lectura dramatitzada de Domicili desconegut, adaptació de la novel·la de Katherine Kressmann Taylor, Adreça desconeguda (1938).

Les conferències dels dies 5 i 12 de maig aniran a càrrec de David Serrano, doctor en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la primera tesi sobre la literatura dels camps nazis. És professor de la Universitat Ramon Llull, de l’Escola Pia de Sabadell i professor convidat de la Universidad ORT Uruguay. També és membre de la Secció d’Arts i Lletres de la Fundació.
Totes les sessions tindran lloc a la Seu de la Fundació (c. d'en Font, 1). 
 

Calendari de sessions:

  • Dijous 5 de maig, a les 7 de la tarda: La literatura catalana dels camps, conferència a càrrec de David Serrano. (Veure invitació)
El trauma sofert pels milers de catalans que acaben als camps francesos primer, i als nazis posteriorment, queda reflectit en una interessant proposta literària que tindria dos punts de referència bàsics: la magna obra de Montserrat Roig, Els catalans als camps nazis, i la compromesa novel·la de Joaquim Amat Piniella, K.L. Reich. Silencis, censura i recuperació.
 
  • Dijous 12 de maig, a les 7 de la tarda: El col·lectiu LGTBI i el silenci dels camps nazis, conferència a càrrec de David Serrano. (Veure invitació)
El col·lectiu LGTBI és un dels més massacrats en la vida quotidiana dels camps de concentració nazis, menystingut i oblidat. La història d'un llarguíssim silenci que ens ajuda a entendre les dificultats per visibilitzar-se i les profundes arrels de la seva persecució.
 
  • Dijous 19 de maig, a les 7 de la tarda: Representació teatral Domicili inconegut, a càrrec del Grup Somdos Teatre, format per Josep Maria Roviralta (TIC Teatre, Teatre del Sol), David Serrano (Kalamar.SA teatre, Teatre del Sol) i Martín Cáceres (violoncel). (Veure invitació)
Katherine Kressmann Taylor va escriure una novel·la visionària el 1938 amb la intenció de desvetllar les consciències nord-americanes. El nazisme només començava a ensenyar les seves urpes. I dos amics alemanys amb un negoci compartit als EUA s'intercanvien cartes durant dos anys (1932-1934), des de Munic i San Francisco. Una història d'una amistat trencada pel fanatisme i la intolerància.
 

 
 
 
Aforament limitat per ordre d'arribada.


Organitza la Secció d’Arts i Lletres.

Comparteix

Activitats previstes