Titular notícies

Dimarts 16 Juny 2020
El projecte de l'Inventari del patrimoni immaterial del Vallès, encapçalat per la Fundació Bosch i Cardellach (+ info), ha inventariat un nou element. Gràcies a la col·laboració amb Òmnium Cultural de Sabadell, l'IInventari inclourà les corrandes, cobles i altres cançons per ser dites o cantades. Aquí us presentem el vídeo que acompanyarà a la corresponent fitxa de l'Inventari, un cop aquesta hagi passat el procés actual de validació. 
 

 

Dilluns 18 Maig 2020
El Centre d'Estudis del Gaià ha obert recentment una pàgina de Youtube amb el títol Una finestra oberta a les Terres del Gaià. En ella, hi podreu trobar petites conferències sobre temes lligats al territori del Gaià. Entre aquestes, recentment han incorporat la conferència Anton Bosch i Cardellach, metge a Bràfim. Podeu veure el vídeo aquí:

 

Dimecres 13 Maig 2020
Aquest passat dilluns s'hauria celebrat l’Aplec de la Mare de Déu de la Salut. Per això, compartim el vídeo sobre l'Aplec de l'any 2018 i l'article L’Aplec de la Salut: festa, cultura popular i patrimoni cultural immaterial (1697-2017), escrit per Josep Alavedra i que podeu llegir íntegrament fent clic aquí.  


 

Dijous 30 Abril 2020
L’Institut Ramon Muntaner (IRMU), fundació participada per la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana - entitat de la qual la Fundació Bosch i Cardellach forma part-, entra com a membre associat dins l’organització Europa Nostra. 

L’objectiu d’aquesta organització és posar el patrimoni en un lloc preeminent i convertir-lo en un tema prioritari en les agendes dels poders públics.





Podeu llegir la notícia sencera aquí

Dijous 23 Abril 2020
La Fundació Bosch i Cardellach s'uneix a la celebració de la diada de Sant Jordi de forma virtual que ha promogut el Departament de Cultura. Així, s'ha sumat a la iniciativa de l'Institut Ramon Muntaner que consisteix en la presentació de l’App «Publicacions IRMU» que inclou informació sobre les novetats bibliogràfiques dels darrers mesos dels centres d’estudis, de la CCEPC i de l’Institut Ramon Muntaner en format digital interactiu. 

Per poder accedir a l'App:
  • Amb ordinador de sobretaula o portàtil podeu veure-la al quiosc web. Feu clic aquí
  • Amb tauleta iPad o telèfon iPhone cal descarregar-se l'app a Apple Store
  • Amb tauleta o telèfon Android podreu descarregar l'app properament a Google Play.


En el cas de la Fundació, es destaca la novetat editorial d'aquest 2020, L'economia de guerra a Sabadell: 1936-1939, d'Esteve Deu (+ info). Ens en parla el director, Sr. Josep Maria Benaul: 






Podeu llegir la notícia sencera aquí

Feed RSS de notícies