Titular notícies

Dimecres 9 Desembre 2020
El projecte de l'Inventari del patrimoni immaterial del Vallès, encapçalat per la Fundació Bosch i Cardellach (+ info), ha inventariat un nou element. L'Inventari inclourà l'oifici de pastor d'ovelles al Vallès. Aquí us presentem el vídeo que acompanyarà a la corresponent fitxa de l'Inventari, un cop aquesta hagi passat el procés actual de validació. 


 

Dijous 5 Novembre 2020
La Fundació Bosch i Cardellach participarà, els propers dies 6 i 7 de novembre, al XII Congrés de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana: Associacionsme cultural. Entre el mosaic i les xarxes

Aquest any, degut a la pandèmia de la Covid-19, el congrés es farà de forma virtual, en concret mitjançant l'aplicació Zoom.  Tot i així, les ponències i intervencions del congrés, incloses les sessions de debat, es podran seguir a través de Youtube

La comunicació de la Fundació serà a càrrec de Josep Alavedra i durà per títol Els inicis de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell (1942-1945): estudis locals, associacionisme i poder. (Llegeix-la)

(Veure el programa del Congrés)






(+ info)

 

Dimarts 3 Novembre 2020
L'Institut Ramon Muntaner ha publicat recentment un nou volum a dins l'app "Publicacions IRMU" (+ info). El nou volum és la versió digital de la carpa que anualment s'organitza en el marc del Recercat, on els centres d'estudis poden difondre els seus projectes, exposicions i publicacions.

Aquest any, donades les circumstàncies, s'aprofita l'avinentesa per ajudar a donar més visibilitat a tots els projectes dels centres d'estudis participants en l'edició 2020 del Recercat. 

Si ja teniu l'app als vostres dispositius, només cal que hi accediu i hi podreu descarregar la nova publicació i llegir-la. També podeu fer-ho a través d'un dels enllaços següents: 


1.     Amb tauleta o telèfon iOS (iPad/iPhone) descarregueu-vos l'app a Apple Store: http://itunes.apple.com/app/id1508988155

2.     Amb tauleta o telèfon Android descarregueu-vos l'app a Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buttonpublish.irmu

3.     Amb ordinador de sobretaula o portàtil podeu veure-la al quiosc web: https://browser.buttonpublish.com/viewer/publicacions-irmu/2246/sd/
 



Font: https://www.irmu.org/news/2784 

Dijous 8 Octubre 2020
Us presentem un nou vídeo del projecte de l'Inventari del patrimoni immaterial del Vallès (+ info). Podeu veure el resum d'aquests primers 3 anys de vida del projecte, com ha anat passant per diverses localitats del Vallès i ha anat fent difusió del patrimoni immaterial de la comarca. El vídeo vol ser, també, un agraïment a totes les persones, entitats i institucions que han fet possible aquests anys de feina. Gràcies!

 
 

Dilluns 28 Setembre 2020
Amb l'objectiu d'adaptar-se a la situació actual, la Fundació Bosch i Cardellach posa en marxa les següents mesures d'higiene i seguretat:
 
  • Atenció al públic amb cita prèvia. Serà requerida preferentment la cita anticipada per tal de programar les visites i evitar que coincideixin en l’espai diverses persones.
Podeu concertar-la trucant per telèfon (937258564) dins l'horari d'atenció al públic o bé enviant un correu electrònic a secretaria@fbc.cat i us respondrem el més aviat possible.
 
  • Ús obligatori de la mascareta.
  • Respectar la distància de seguretat (2 metres) en tot moment.
  • La consulta de documents de l’arxiu serà possible sempre que es demanin amb l’antelació suficient. En el moment de la sol·licitud, s’informarà a l’usuari de les normes d’higiene i seguretat establertes. La consulta tindrà lloc en un horari acordat prèviament. Es facilitaran guants a l’usuari. Després de cada consulta, l’espai serà desinfectat i els documents posats en quarantena (15 dies).

Feed RSS de notícies