Titols i resum a tot arreu

La Secció d'Arts i Lletres us convida a:


Acte de celebració de la poesia de Marcel Ayats


Organitzat conjuntament entre la Fundació Bosch i Cardellach, Papers de Versàlia i Maria Romaní i amb el suport del Consell Comarcal del Vallès, l'acte forma part de l'homenatge pòstum dedicat al poeta sabadellenc Marcel Ayats (Sabadell, 1956 - Sant Quirze, 2020). 
Josep Gerona farà una semblança de Marcel Ayats com a poeta i, a continuació, hi haurà una intervenció conjunta de David Madueño parlant de la poesia d'Ayats i de Maria Romaní recitant alguns dels seus poemes. (veure cartell)
Aquesta activitat és paral·lela a l'exposició de poesia visual en homenatge a Marcel Ayats organitzada per la Fundació Bosch i Cardellach i Maria Romaní que, amb el suport del Consell Comarcal, es pot veure durant el mes de novembre a la Sala II de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell (passeig de Manresa, 22). (veure més informació)

Dia: dijous 23 de novembre
Hora: 19h
Lloc: seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Preu: gratuït

Data: 23/11/2023
Hora: 19 : 00
Localització: Fundació Bosch i Cardellach

La Secció d'Història i Arqueologia organitza el Curs d'Història:

 

La dictadura de Primo de Rivera a Sabadell (1923-1929)

 

La Secció d’Història i Arqueologia de la Fundació Bosch i Cardellach ha volgut dedicar el Curs d’Història d’enguany a aprofundir sobre la dictadura de Primo de Rivera (1923-1929) al nostre municipi, tot aprofitant el seu centenari. El curs s’estructurarà a través de quatre conferències. La primera, impartida per l’historiador Josep M. Roig Rosich, serà una introducció general de la dictadura a Catalunya i a Espanya tot destacant els trets més significatius que perduraran al llarg del segle XX. Les tres restants, impartides pels historiadors Rafael Luque i Esteve Deu, concretaran les característiques econòmiques, socials i polítiques durant aquest període a la ciutat de Sabadell. 

Les quatre sessions tindran lloc els dimecres 8, 15, 22 i 29 de novembre a les 19h a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach. Cada sessió té un cost de 5€ (gratuïtes pels menors de 30 anys i membres de la Fundació Bosch i Cardellach) que cal pagar en efectiu minuts abans d'iniciar la sessió.

Programa:

  • Ahir i avui: 100 anys de la dictadura de Primo de Rivera

A càrrec de Josep M. Roig Rosich
Dimecres 8 de novembre a les 19h

  • L’economia sabadellenca,1923-1929

A càrrec d'Esteve Deu Baigual
Dimecres 15 de novembre a les 19h

  • Un assaig de corporativisme i enquadrament social a Sabadell, 1923-1929

 A càrrec de Rafael Luque Fernández
Dimecres 22 de novembre a les 19h

  • La política municipal a Sabadell, 1923-1929

A càrrec d'Esteve Deu Baigual 
Dimecres 29 de novembre a les 19h
 

Data: 29/11/2023
Hora: 19 : 00
Localització: Fundació Bosch i Cardellach