Titols i resum a tot arreu
Data: 07/03/2023
Hora: 18 : 30
Localització: Sala d'actes COAC

El Jo-Ull


La secció d'Arts i Lletres us convida a la presentació del llibre El Jo-Ull / The I-Eye de poesies de Vicenç Altaió i obres de Tom Carr, amb traducció a l'anglès de Marialena Carr i pròleg de Marc Arnal.

L'acte tindrà lloc el 8 de març a les 19h a la seu de la Fundació. 

Data: 08/03/2023
Hora: 19 : 00
Data: 12/03/2023
Hora: 19 : 00


Cinema a la Fundació

El cinema llegeix llibres

CIMS BORRASCOSOS


Segon cicle del Cinema a la Fundació, aquest al voltant de Wuthering Heights (Cims borrascosos), la gran novel·la gòtica d’Emily Brontë, i d’algunes de les seves versions cinematogràfiques. Tot i que ha estat també un tema recurrent en altres disciplines artístiques, el cinema, al llarg de tota la seva historia, li ha dedicat una especialíssima atenció: hi ha més d’una quarantena de pel·lícules basades en aquest llibre, a més de sèries, minisèries i telenovel·les diverses. El nostre cicle consta d’una conferencia introductòria sobre la vida i l’obra de l’autora, de tres de les seves versions cinematogràfiques -de diferents directors, èpoques i països- i de l’apropament que, l’any 1979, va fer André Téchiné dels quatre germans Brontë, tres noies i un noi. Fidels a l’objectiu amb què va néixer Cinema a la Fundació, el diàleg continu entre el cinema i el món, parlem ara de cinema i literatura com havíem parlat, el trimestre passat, de cinema i societat.

Dimecres,  15  de març, a les 19:30h, a la Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Conferència inaugural a càrrec de Joan Curbet-Soler, professor de Filologia Anglesa i Germanística a la UAB.En aquest cicle, comptarem també amb la col·laboració de la Llar del Llibre.


 
Data: 15/03/2023
Hora: 19 : 30
Localització: Seu de la Fundació

ESTEM VOLTATS DE LECTORS

Club de lectura de la Fundació Bosch i Cardellach 


II. NOVEL·LA

Passat el primer Club de Lectura de la Fundació, dedicat a la poesia i conduït per Jaume Aulet (professor de Literatura Catalana a la UAB), els propers mesos de gener, febrer i març tindrà lloc el segon club, que dedicarem a la novel·la. Les sessions tindran lloc a la seu de la Fundació els dijous 19 de gener, 16 de febrer i 16 de març de 19h a 20:30h. Tots els membres de la Fundació tenen l'entrada lliure, així com també els menors de 30 anys. Per la resta d'assistents, caldrà realitzar un pagament de 5€ per sessió. És necessari inscriure's a secretaria@fbc.cat o bé telefonant al 93.725.85.64.


Personatges “al marge” en la novel·la catalana: tres casos


En aquest club mirarem de resseguir, a través del fil temàtic de la marginació, tres models de novel·la realista: la naturalista, la psicològica i la simbòlica. Tres formes d’escriptura que corresponen al tombant del segle XX, als anys trenta i a la postguerra.

LECTURES

Narcís Oller, La bogeria (1898). Dijous 19 de gener.

Miquel Llor, Laura a la ciutat dels sants (1931). Dijous 16 de febrer.

Mercè Rodoreda, El carrer de les Camèlies (1966). Dijous 16 de març.

-La bogeria (Edicions 62) és la descripció d’un cas de transtorn mental que l’autor va conèixer de prop. La novel·la fa una reflexió sobre la dialèctica humana que es debat entre dos pols: d’una banda, l’herència genètica, i de l’altra, la influència del medi; és a dir, l’idealisme contraposat al materialisme.

-Laura a la ciutat dels sants (Edicions 62) és un dels clàssics indiscutibles de la narrativa catalana del segle XX. Narra la història d’una dona atractiva i inexperta que pensa realitzar-se a través del matrimoni amb un hereu ric d’una ciutat de comarques, Comarquinal. Aviat, però, s’adonarà de la hipocresía que s’amaga darrere d’una societat benpensant, interessada i beata.

-El carrer de les Camèlies (Club Editor) tracta d’una noia que abandona l’agulla per fer senyors i que no abandonarà mai la prostitució, ni tan sols quan té diners i una torre plena d’estàtues. Cecília Ce camina i camina per Barcelona. ¿Què busca? La identitat perduda perquè tothom li n’atribueix una. La llibertat de caminar fora del compàs que marca la norma social. 
Data: 16/03/2023
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
La Secció de Persones i Comunitat organitza la conferència
Salut Mental i Gent gran: Reptes de futur 
amb la Dra. Cristina Pujo
Psiquiatra i Psicogeriatra del Parc Taulí 
Data: 22/03/2023
Hora: 19 : 00
Duració: -1 Setmanes