Titols i resum a tot arreu
El proper dimecres 8 de juliol tindrà lloc la 2a sessió de la quarta edició del cicle La ciència vista en pantalla. Projectarem la pel·lícula Soylent Green. Posteriorment hi haurà una tertúlia sobre Genètica i producció d'aliments. Introducció a càrrec de Pere Arús, Director Científic de l'IRTA i de Pere Puigdomènech,  Doctor en Ciències Biològiques per la UAB. Organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.


 
El tema de la segona sessió del cicle de cinema i ciència és Genètica i producció d'aliments. Introduiran el tema i proposaran preguntes de debat el Sr. Pere Arús, Director Científic de l'IRTA i el Sr. Pere Puigdomènech, Doctor en Ciències Biològiques per la UAB. Organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.

L'activitat començarà amb una introducció a càrrec dels Srs. Arús i Puigdomènech, posteriorment es projectarà la pel·lícula i a les 9.30h tindrà lloc a la terrassa la tertúlia i debat amb preguntes que proposaran també Pere Arús i Pere Puigdomènech. Atès el format de l'acte es prega confirmar assistència.



Més informació:
 
  • Pere Puigdomènech
 
Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Després d'una estada a Berlin, ingressà al Consell Superior d’Investigacions Científiques l’any 1981. Ha treballat en l’ Institut de Biologia Molecular de Barcelona del que fou Director fins al 2002 i el Centre de Referència en Biotecnologia de la Generalitat de Catalunya. Fou Director del Centre de Recerca en Agrigenòmica, un consorci públic format per CSIC, IRTA i les Universitats Autònoma de Barcelona i de Barcelona entre 2003 i 2013.
Ha publicat articles científics i de divulgació en revistes internacionals i mitjans de comunicació, llibres i treballs de síntesi.
Membre de l’Acadèmia Europea, d’European Molecular Biology Organization, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i membre estranger de l’Académie d’Agriculture de France i de l’Acadèmia de Ciències d’Hongria. Ha estat President de la Societat Catalana de Biologia i del Comitè d’Ètica del CSIC. És membre del Grup Europeu d’Ètica de les Ciències i les Noves Tecnologies de la Comissió Europea, del Consell Científic del CNRS francès, del Grup de treball d’Ètica i Ciència d’ALLEA i del Biosciences Steering Committee d’EASAC.
He rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1992), el Premi Fundació Catalana per la Recerca (2000), el Premi de la COSCE de divulgació científica (2013) i el Premi Vicent Andrés i Estellés de Narrativa Científica (2006)
 

Soylent Green


SINOPSI: 
L'any 2022, la població de Nova York, uns quaranta milions d'habitants, viu en condicions miserables. Per combatre la fam es crea un aliment sintètic, el soylent green, però el policia Thorn i el vell Roth, un supervivent d'una altra època, sospiten que darrere del nou aliment hi ha alguna cosa inquietant.
Any: 1973
Duració: 97 min.
Director: Richard Fleischer
Repartiment: Charlton Heston, Leigh Taylor-Young, Edward G. Robinson, Chuck Connors,Joseph Cotten, Brock Peters, Paula Kelly, Stephen Young , Mike Henry, Whit Bissell.

 
 
 
 
Amb el suport de 

Comparteix

Activitats previstes