Titols i resum a tot arreu
Dimecres 13 de març tindrà lloc la conferència titulada: La restauració de Santa Maria l'Antiga, Santiga. El patrocini com a  fórmula de cooperació social. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia i el CREM.
 

LA RESTAURACIÓ DE SANTA MARIA L’ANTIGA, SANTIGA.
EL PATROCINI COM A FÓRMULA DE COOPERACIÓ SOCIAL 


Aquest mes de març, el dia 3, es commemorarà el primer aniversari de la restauració de l’església de Santa Maria l’Antiga, Santiga com és popularment coneguda. És un bon moment per reflexionar sobre el projecte de restauració que va anar més enllà dels aspectes tècnics. La recuperació d’un espai de cultura arquitectònica i natural com és Santiga va mobilitzar les entitats i a la ciutadania en general. Aquesta mobilització va donar impuls a l’actuació de les administracions implicades i, el que és més important, va aconseguir implicar un sector del comerç i la indústria local a través d’un important patrocini del projecte. El patrocini va ser important pel que va significar d’ajut material i pel que va significar de dinamització.

Tot plegat, podem dir que sense la campanya de patrocini difícilment el projecte hauria reeixit. Cal reflexionar doncs, en la via del patrocini i mecenatge  com a camí de finançament a la multitud d’activitats i projectes que té el nostre patrimoni i el món cultural en general i dels quals les administració no poden donar solució, sigui quina sigui la raó.


PONENTS:

Rosa Rovira Punsola, graduada social i membre dels moviments veïnals i polítics des de la Transició, va ser titular de la regidoria de Cultura de Santa Perpètua de Mogoda entre el 2007 i el 2011. Des del seu càrrec va fixar com a línia bàsica de la seva acció política la recuperació i divulgació del patrimoni local.

Pere Clotas i Cierco, format com enginyer industrial, ha ocupat al llarg de vint anys càrrecs directius a diversa empreses editorials (Labor, Barral, Clio). Va dirigir, des de la seva fundació fins al seu tancament, el Programa de Patrocini de l’Agència de patrocini i Mecenatge de la Generalitat. Com a tal va participar en el disseny i seguiment de la campanya de patrocini de Santiga. A més, és professor-coordinador del mòdul i captació de recursos externs del Màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona.

Ernesto Vilàs Galindo, llicenciat en Història per la UAB  i cofundador del Centre de Recerques i Estudis Mogoda, des del qual ha publicat diverses col•laboracions en llibres i articles sobre la història de Santa Perpètua de Mogoda. Entre el 2007 i el 2011 va ser coordinador de la regidoria de Cultura i responsable de diverses publicacions de divulgació de patrimoni local, la reforma del museu municipal i de la gestió del programa de desenvolupament del projecte de rehabilitació de Santiga. 


 

 



Comparteix

Activitats previstes