Titols i resum a tot arreu
El proper dijous 24 de març a 2/4 de 7 de la tarda, s'oferirà la sessió La N-150, una geografia fragmentada des de l’any 1834 i fins l’actual potencialitat de comunicació de la carretera d’Ildefons Cerdà. Organitza la Secció de Territori i Espai Urbà. 
El dijous 24 de març a 2/4 de 7 de la tarda, tindrà lloc la sessió La N-150, una geografia fragmentada des de l’any 1834 i fins l’actual potencialitat de comunicació de la carretera d’Ildefons Cerdà.

La carretera N-150 travessa un quasicontinu urbà al llarg de 20 kilòmetres que avui en dia encara s’anomena carretera “nacional”. Entendre com ha ocorregut aquest procés en forma de palimpsest espacial-temporal, des de la concepció inicial d’aquesta via fins l’actual configuració, explica quines han estat les causes d’aquesta fragmentació i les conseqüències que se n’han derivat. Aquest emmarcament ha de servir com punt de partida del posterior debat sobre les possibilitats que té aquesta via per a connectar territoris, corredor de transport públic i eix de desenvolupament socioeconòmic.

Aquesta sessió té com a objectiu posar sobre la taula la potencialitat de la N-150 com eix vertebrador i de connexió vallesana. Per una banda, existeix el projecte de l'Avinguda del Vallès dins l'àmbit de l'AMB, però Sabadell i Terrassa no poden ser-hi directament, però sí que es poden establir sinergies i pactes, entre tots els municipis per on discorre  la N-150 pel que fa a la mobilitat, i en especial al transport públic. Així doncs, com a societat civil, el que es vol és reunir a representants dels municipis on travessa la N-150, diferents entitats, col·legis professionals... per fer veure les potencialitats d'apropar i connectar els municipis que té la N-150, i els beneficis que comportaria pels habitants d'aquests municipis disposar d'una visió conjunta d'aquest territori, primerament amb un transport públic interurbà comú, i posteriorment amb possibles col·laboracions municipals.

Es comptarà amb les intervencions de Francesc Camps, Coordinador de la Secció de Territori i Espai Urbà; Marc Taulats, Enginyer de Camins, Canals i Ports i Geògraf; Judith Recio, Arquitecta i representant de l'AMB; Tomàs de Castro, Arquitecte i Cap del Servei d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sabadell; i de Susi López, Enginyera Industrial i Directora dels Serveis de Mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa. Es clourà la sessió amb l'obertura d'un torn pel debat amb el públic. 

S'oferirà la retransmissió en directe d'aquest acte a través del canal de Youtube de la Fundació, on podreu trobar posteriorment el vídeo en diferit.


(Veure invitació)

Organitza la Secció de Territori i Espai Urbà. 

Comparteix

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva