Titols i resum a tot arreu
El dimarts 2 de febrer, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la conferència Com millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya? a càrrec l’Albert Carreras i en Joan B. Casas. Organitzen la Secció de Persones i Comunitat i la Secció d'Economia i Ciències Socials. 
El col·lectiu ECONOMISTES PEL BENESTAR, integrat pels economistes Albert Carreras, Joan B. Casas, Júlia Montserrat, Daniel Quer, Francesc Raventós i Josep Reyner, van editar a principis de l’any passat, quan ja portàvem quasi un any de la pandèmia COVID-19, un estudi sobre la qualitat de vida dels nostres conciutadans i com seria possible de millorar i mantenir un nivell de vida digne.

Catalunya no disposa dels seus propis recursos i depèn de la financiació de l’estat. L’infrafinançament obliga a la Generalitat a incrementar els seus propis impostos per compensar aquest dèficit i tot i així les mancances són notables i mes en moments com els actuals.

El dèficit fiscal amb l’Estat Espanyol s’ha situat històricament en 16.000€ (el 8% del seu PIB) i l’estudi repassa i concreta les necessitats de recursos per tal d’adequar l’ensenyament, sanitat, serveis socials, habitatges, rodalies i pensions al nivell que correspon a Catalunya ates el nombre d’habitants i el seu nivell de preus.

Per comentar l’estudi i veure quines alternatives i perspectives tenim al nostre país, comptarem amb la presència de dues de les persones que l’han fet possible, l’Albert Carreras i en Joan B. Casas, tots dos ben coneguts a casa nostra. La sessió tindrà lloc el dimecres 2 de febrer a les 7 de la tarda, a la Seu de la Fundació. 
 
Albert Carreras: Fou Secretari d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya del 2011 al 2013 i Secretari General del Departament d’Economia i Coneixement del
2013 al 2016. Llicenciat i doctorat en Ciències Econòmiques per la UAB, és catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la UPF. Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials des del 2008 fins al 2011. Des del 2019 és director d’ESCI-UPF.

Joan B. Casas: Sabadellenc. Es soci fundador de Faura-Casas. Doctor en Economia Financera i Comptabilitat per la UAB. Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya del 2008 al 2018.
President de la Fundació 1859 Caixa Sabadell des del 2013 al 2021. Des de l’octubre 2021 és vocal de la Junta de Govern de l’ICF.


S'oferirà la retransmissió en directe d'aquest acte a través del canal de Youtube de la Fundació, on podreu trobar posteriorment el vídeo en diferit.

(Veure invitació)


Organitza la Secció de Persones i Comunitat i la Secció d'Economia i Ciències Socials.

 

Comparteix

Activitats previstes