Titols i resum a tot arreu
Joventuts Musicals de Sabadell presenten la sisena Didàctica Musical del curs 2016-2017. Música i literatura a l’Edat Mitjana, a càrrec Dr. Sadurní Martí, professor de literatura medieval. Organitza Joventuts Musicals de Sabadell conjuntament amb la Fundació Bosch i Cardellach.

La literatura de l'Edat mitjana, i molt especialment la poesia lírica i narrativa, tenen lligams estretíssims amb la pràctica musical, i en alguns gèneres (com la lírica dels trobadors o dels trouvères francesos) és impossible concebre l'acte creatiu separant lletra i música. En aquesta xerrada farem una presentació general d'aquest problema i n'escoltarem diversos exemples dels segles XII, XIII i XIV.
 

Sadurní Martí
 
(Girona, 1968). Professor de Literatura Medieval a la Universitat de Girona des de 1991. Professor visitant a la Universitat de Provença Ais-Marsella I (1992-93). Es va doctorar en Filologia Romànica (1999) a la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre la traducció catalana medieval de l'Exposició dels salms penitencials d'Innocenci III, dirigida per Xavier Renedo. El 2001 va obtenir una plaça de Professor Titular de Filologia Catalana a la Universitat de Girona. És membre investigador de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la UdG, centre que ha dirigit entre 2008 i 2016. Ha publicat diversos treball sobre literatura catalana tardomedieval, especialment sobre la tradició dels cançoners catalans, la transmissió textual de les obres de Francesc Eiximenis i sobre aspectes teòrics de la crítica textual. Pertany al Consell de Redacció de les "Obres de Francesc Eiximenis" i al que elabora la base de dades "Cançoners DB", i ha col·laborat en el projecte "BITECA Bibliografia de Textos Catalans Antics". Actualment prepara, amb Miriam Cabré, un estudi complet del cançoner trobadoresc Sg. També treballa en l'estudi de les relacions entre el Segon del Crestià i el Llibre dels àngels de Francesc Eiximenis, i prepara l'edició crítica d'aquestes dues obres. És director de la nova base de dades sobre Francesc Eiximenis, "Eiximenis DB", de la Universitat de Girona. En col·laboració amb Miriam Cabré, elabora la secció de literatura occitana medieval de la revista "Year's Works in Modern Language Studies" (Leiden: Brill) i coordina el web NARPAN (Espai virtual de literatura i cultura medieval)

Comparteix

Activitats previstes