Titols i resum a tot arreu
El projecte ‘Sabadell a debat” vol fomentar i contribuir al debat ciutadà per identificar i precisar millor quins són els reptes que la ciutat i la comarca tenen davant seu, així com les oportunitats de les quals es disposa. 
 

Sabadell i la seva comarca es troben en una cruïlla de camins. L’elecció del camí a prendre no pot ser producte de l’atzar ni de la improvisació, sinó resultat d’un debat ciutadà el més ampli i obert possible. D’aquí que amb el projecte ‘Sabadell a debat” la Fundació Bosch i Cardellach, com a institució acadèmica que és, es disposa a compartir la seva reflexió entorn els reptes i les oportunitats que Sabadell té davant seu amb totes aquelles persones i entitats sabadellenques que ens vulguin acompanyar a fer-la.

El projecte que promovem no és ni vol ser alternatiu ni substitutiu de res ni de ningú. Per això saludem i apostem per la intensificació del treball i dels debats que ens consta s’han fet, s’estan fent, o estan en vies d’endegar-se des dels més diversos estaments polítics, econòmics, socials i culturals de la ciutat. És amb els resultats i les conclusions d’aquests treballs i debats més o menys amplis, més o menys sectorials que, per suma d’aportacions i d’esforços, contribuirem plegats a l’avenç de la ciutat i de la seva comarca en tots els ordres i sentits.

Amb aquest esperit i amb aquesta voluntat de compartir reflexions, idees i propostes hem posat en marxa aquest projecte alhora presencial i virtual, que s’estructura en dos eixos (socioeconomia i ciutadania), i en els sis àmbits que es descriuen més endavant en aquest mateix document. El projecte s’està desenvolupant en tres fases: a) de debat intern entre els membres de la Fundació els mesos de setembre i octubre; b) de debat i contrast obert amb la ciutadania els mesos de novembre i desembre; i c) de conclusions el mes de gener.

 
Com participar

El projecte està obert a tothom que ho vulgui. En el programa adjunt hi trobareu detall de les sessions programades per cadascun dels 6 àmbits estratègics del projecte, en les que es sotmetrà a la consideració dels participants els primers resultats obtinguts en la fase interna de reflexió que ha estat només oberta als membres de la Fundació.
La participació pot ser presencial assistint a les sessions programades que siguin de l’interès de cadascú, o virtual a través de la pàgina web creada a l’efecte ( www.fbc.cat/sabadelladebat ). És condició necessària per participar virtualment en el debat, incriure’s omplint el formulari que es trobarà en aquesta mateixa pàgina web. 



SABADELL A DEBAT
Comissió Coordinadora: Benet Armengol, Joan Brunet i Mauri, Joan Saborido, Carme Suárez i Josep Milà (coordinador general)
 
Sessió inaugural
Taula rodona ‘El Vallès vist des de les seves tres ciutats capitals’, que moderarà Carme Suárez, i que comptarà amb les intervencions del granollerí director de la Revista Vallesos Vicenç Relats, del terrassenc secretari general de la CECOT David Garrofé, i de l’arquitecte sabadellenc Manel Larrosa.
Dilluns, 10 de novembre, a les 7 de la tarda


Àmbits i calendari de les sessions
1. Ciutadania, identitat i valors col·lectius. Coordinadors: Xavier Bigatà i Joan Marcet
            Dimarts, 18 de novembre, a les 7 de la tarda
 
2. Salut i serveis socials.  Coordinadors/animadors: Lluís Blanch i Esteve Renom
           Dijous, 27 de novembre, a les 7 de la tarda
 
3. Activitat cultural i entitats.  Coordinadors/animadors: Manel Camps i Salvador Fité
            Dilluns, 24 de novembre, a les 7 de la tarda
 
4. Formació i coneixement. Coordinadors/animadors: Josep Ros i Eulàlia Tatché
             Dimecres, 19 de novembre, a les 7 de la tarda
 
5. Nou model econòmic. Coordinadors/animadors: Joan B. Casas i Francesc Casas
            Dimecres, 26 de novembre a les 7 de la tarda
 
6. Territori i espai urbà. Coordinadors/animadors: Josep Llobet Bach i Isabel Vega
            Dilluns, 17 de novembre a les 7 de la tarda




 

Comparteix

Activitats previstes