Titols i resum a tot arreu
El proper dimecres 28 a les 7 de la tarda presentarem el catàleg de l'exposició Voltant mercat 1957-1960. Fotografies de Francesc Esteve. Amb la intervenció de Juan Naranjo, historiador de la fotografia.
 

La Fundació Bosch i Cardellach, com a entitat d'estudis que és,​ promou la recerca i l'aprofundiment en ​el coneixement de la ciutat de Sabadell i de la seva comarca​.

El programa d'exposicions que promovem es troba lògicament en aquesta mateixa línia de difusió d'aquest coneixement. ​En exposicions anteriors ​haví​em donat a conèixer els fons de la nostra biblioteca i arxiu, així com ​col·leccions d’antics membres o persones vinculades a l’entitat. Ara canviem una mica de registre i aquests mesos hem decidit posar en valor el treball d’un artista sabadellenc que des de fa més de 60 anys capta imatges de les places i carrers de la ciutat i de les persones que hi donen vida. Aquest artista és Francesc Esteve Soley. No som ni ​els primers ni tampoc ​serem els darrers que dedicarem una exposició a Francesc Esteve. De fet,​ algunes de les seves imatges ​formen part dels fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

​Però allò que fem ara nosaltres és traslladar la percepció de l'artista en relació a un espai emblemàtic com ho és el Mercat de Sabadell. Un espai que a més d'un edifici és un lloc singular de trobada amb uns personatges determinats en funció de l'època escollida.
La selecció d'obres que presentem ens situen i ens recorden quan Sabadell era una ciutat-fàbrica que bategava al ritme del catric-catrec dels seus telers. Estem segurs que no us deixarà indiferents...

 


 
                                                      
 


Francesc Esteve i Soley (Sabadell, 1932)
Fill de família industrial sabadellenca. S’inicia a la fotografia cap a 1943 de la mà del seu pare. Als anys 50 i  60 es dóna la seva producció fotogràfica més intensa. Al 57 ingressa al Càmera Club de Sabadell i a la dècada dels 50 guanya diversos premis, però als 60 s’allunya d’aquests concursos i comença un nou camí de creació i tècnica fotogràfica.
 
Les circumstàncies professionals i personals l’obliguen a dedicar-se al negoci familiar (l’empresa tèxtil Hijo de Salvador Esteve) durant 30 anys, però als anys 90 després de la jubilació Francesc Esteve reprèn la fotografia, especialment la dedicada als retrats informals de personatges de Sabadell.
 
 
"La seva producció fotogràfica del mercat, durant el primer període, va estar molt vinculada a la seva visió humanista [...] Els principals subjectes de les seves fotografies són les persones que treballen o circulen per aquests espais. Les seves imatges reflecteixen una realitat, generalment, exclosa en els mitjans oficials, documenten de forma àmplia l'activitat que es desenvolupava entorn del mercat. A través de les seves fotografies, ens mostra la poètica de la quotidianitat"

Juan Naranjo      








 

Comparteix

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva