Titols i resum a tot arreu
El Dimecres 19 de desembre tindrà lloc l'acte d'homenatge al poeta Joan Arús. Amb lectura de poemes i projecció de l'audiovisual Joan Arús: versos, camins i paisatges, de Josep Vidal Masó. Presentació a càrrec de Joan Sellent Arús, nét del poeta.
 

Joan Arús i Colomer. Castellar del Vallès 1891-1982.

Poeta, assagista i traductor, va començar a escriure poemes en plena adolescència i no deixà de conrear aquest gènere literari en tota la seva llarga vida.
Militant del noucentisme i admirador de Josep Carner, la influència d’aquest autor, així com de poetes clàssics francesos —alguns del quals va traduir al català—, pot detectar-se en bona part de la seva obra, on sempre va mostrar una clara predilecció pel sonet.

Des de Cançons al vent (1914) fins a Les veus de la nit (1971), la producció poètica de Joan Arús fou notablement prolífica: va publicar, entre molts d’altres, Llibre de les donzelles (1917), El dolç repòs (1927), Sonets d’amor (1928), Les absències (1936-1952), Camins i paisatge (1955) i El vas transparent (1961).
Va guanyar la Flor Natural en diverses edicions del Jocs Florals, fins a obtenir el títol de Mestre en Gai Saber.
Com a assagista, és autor de llibres com La nostra expansió literària (1919), Notes sobre creació poètica (1925), Poesia i esnobisme (1954) o Experiències i reflexions entorn de la poesia (1976), on exposa fermament la seva adhesió al noucentisme i a les formes més clàssiques de la poesia i de la creació artística en general.Lectura de poemes a càrrec de:
 
Josep Seguí
Va inicar-se en el món teatral amateur a l'edat de 10 anys. Més tard va passar a ser membre de la Joventut de la Faràndula de Sabadell i després del grup PALESTRA, d'on va sorgir el TEATRE DEL SOL (1984), del qual és membre fundador. Des d'aleshores ha participat en gairebé tots els muntatges que s'hi han fet. (Amb un total de quasi 500 representacions.)


Fanny Bulló
Entre els muntatges de TEATRE en què ha participat destaquen Cyrano de Bergerac, d’Edmond Rostand, amb la companyia de Josep Maria Flotats; Terra baixa, d’Àngel Guimerà, amb la companyia d’Enric Majó; i L’òpera de tres rals, de Bertold Brecht, dirigida per Mario Gas.
En POESIA ha fet recitals, entre altres, de Charles Baudelaire, Arthur Rimbaud, Dacia Mariani, Jacint Verdager i Mercè Rodoreda.
Ha estat creadora i directora de “POESIA AL TEATRE”, un cicle de recitals de poesia programats durant 7 anys al Teatre del Sol, del qual és membre de l’equip fundador.
En TELEVISIÓ ha intervingut, com a actriu, en sèries com “El cor de la ciutat”, “Jet lag”,”Porca misèria”, “Ventdelplà”, “Happy Days”, etc.
Ha participat com a presentadora d’espais culturals i d’entreteniment a la Televisió Nacional del Principat d’Andorra.
En CINEMA, destaca la seva participació a l’òpera prima de Jaime Rosales Las horas del día, film guardonat amb el Premi de la Crítica al Festival de Cannes.


Jep Barceló
Ha actuat amb La Joventut de la Faràndula, Doble Via,  Teatre del Sol, Fam de tu Teatre,  Il·lús Teatre, Teatre Nacional de Catalunya i en espectacles de contacontes de creació pròpia. Ha participat en moltes lectures de poesia, teatre i contes, i ha fet de narrador de cantates, òpera i concerts.  També ha intervingut en diverses sèries de televisió. Des de setembre de 2011 protagonitza  Maragall a casa, a la Casa Arxiu Joan Maragall de Barcelona.DOCUMENTAL: Joan Arús, versos, camins i paisatge, de Josep Vidal

La producció presenta la seva biografia, a la que s'intercalen alguns dels seus poemes, especialment aquells referits al paisatge i entorn del seu Vallès natal i concretament a Sant Llorenç del Munt.

Aquest audiovisual s'ha realitzat amb la col·laboració i ajuda de l'Ajuntament de Castellar i la Diputació de Barcelona. Ha obtingut diversos premis: 2n premi l'any 2007 al Certamen De Films i Vídeos del Centre Excursionista de Catalunya; 1r premi l'any 2008 a la VII Biennal Ciutat de Sabadell  i 1r Premi a Documentals Biogràfics al Concurs Nacional de Cinema de Cornellà.

Comparteix

Activitats previstes