Comissió Bosch i Cardellach

 


 

Membres 

Josep Abad i Sentís
Josep M. Benaul Berenguer
Àngels Casanovas Romeu
Pompeu Casanovas Romeu
Joan Comasòlivas Font
Oriol Garriga Gusi
M. Concepció Marcè Espuñes
Joaquim Puigvert
Pere Roca Fabregat
Joaquim Sala-Sanahuja
Montserrat Sauquet
Ramon Ten Carné
Margarida Trias
Alfons Zarzoso


Introducció

La constitució de la Comissió per a l'estudi i difusió de la figura d'Anton Bosch i Cardellach  i de la seva època va tenir lloc al setembre del 2009 en ocasió dels 250 anys del naixement de Bosch i Cardellach. Va ser a proposta d'alguns membres de la Fundació i es va fer en col·laboració de l'Arxiu Històric de Sabadell.


Objectius 

Aprofundir en l’estudi de la persona i l'obra de qui la Fundació pren el seu nom.
Difondre el coneixement d’aquest patrici sabadellenc amb una trajectòria personal marcada per una intensa activitat intel·lectual i política, tant en l’àmbit local com forani.


Qui era Anton Bosch i Cardellach?

Va néixer a Sabadell (Vallès Occidental), l’any 1758. Va fer els primers estudis a Sabadell, Palau-solità, Mataró, Barcelona i Cervera, on adquirí el grau de batxiller (maig de 1778). Estudià medicina a València, Osca i Cervera, i va assolir la llicenciatura l’abril de 1783. Després, es va establir a Bràfim (Alt Camp), on va administrar el patrimoni de la seva esposa Josepa Vivas, hereva d’una de les branques patrimonials de la família Vivas, una administració que queda reflectida en alguns dels seus escrits.

Podeu continuar llegint sobre Bosch i Cardellach en l'apartat de
projectes de la Fundació.