Comissions

Per a l'assoliment d'una part dels seus objectius, la Fundació es val de les Comissions de treball que tracten de qüestions que pel seu contingut, per la seva temàtica, o pel seu interès sobrepassen el marc de les seccions. D'aquí que, a diferència de les Seccions, poden formar part de les Comissions persones que no necessàriament pertanyin a la Fundació.


Actualment les Comissions actives són:

Comissió Anton Bosch i Cardellach

La constitució de la Comissió per a l'estudi i difusió de la figura d'Anton Bosch i Cardellach  i de la seva època va tenir lloc al setembre del 2009 en ocasió dels 250 anys del naixement de Bosch i Cardellach.  En col·laboració amb l'Arxiu Històric de Sabadell. [+ info]

Coordinadors:
Mercè Renom Pulit
Joan Comasòlivas Font
        

Comissió de Biblioteca

En el moment del trasllat a la seu del carrer Indústria, va ser necessari crear una Comissió de Biblioteca per a la gestió del traspàs de la Biblioteca de Caixa Sabadell. Actualment la composició de la Comissió s'ha renovat, però l'objectiu continua sent  vetllar per la conservació del patrimoni documental de la Fundació, i millorar la gestió dels serveis que s'ofereixen als usuaris.


Membres: 
Josep Maria Benaul Berenguer
Antoni Carbonell Manils
Esteve Deu Baigual
Josep Lluís Martin Berbois

 

 

 

Comissió de Publicacions

Una de les finalitats de la Fundació ha estat des de sempre la recuperació de textos bàsics de la historiografia i la cultura de Sabadell i la seva difusió. De fet, aquesta activitat ha estat capdavantera en el dia a dia de la Fundació, tal com ho evidencia el fet que l'any 1942, quan encara no s'havia creat la Fundació, una de les 4 seccions creades va ser la d'Arxiu i Publicacions, que era coordinada per Ernest Mateu i Ramon Arquer. Al 1945 ja hi havia a la Junta Directiva un Vocal de Publicacions, Pere Valls Garreta.

La gestió de les Publicacions i el debat i valoració sobre els escrits a editar ha tingut des de sempre veu pròpia, així com una persona encarregada. 

 

 

Comissionats

  • Comissionat d'exposicions. Maria Marin Gelabert 
  • Comissionat de Fem + matemàtiques a Sabadell. Ramon Macià Jové i Miquel Calvet Solé.