Titular notícies

Sabadell tèxtil. De la tradició a la innovació

Dimarts 8 Febrer 2022

Cicle de xerrades organitzat pel Gremi de Fabricants i per la Fundació Bosch i Cardellach.

La Fundació Bosch i Cardellach i el Gremi de Fabricants de Sabadell organitzen el cicle de xerrades Sabadell Tèxtil. De la tradició a la innovació, amb l’objectiu de posar en valor el sector i transmetre quin és el seu moment actual i quina ha estat la seva transformació.

La tradició tèxtil de Sabadell ha configurat la fisonomia de la ciutat, evolucionant des d’una societat manufacturera a una societat industrial, des dels antics paraires a la fabricació intel·ligent. Aquestes evolucions tecnològiques esdevenen en transformacions econòmiques, laborals, socials, sense les que no es podria comprendre el Sabadell d’avui.

Es tracta d’un actiu històric que s’ha transformat en el temps i que s’ha actualitzat als requeriments de cada moment, i volem fer visible aquesta fortalesa de transformació i permanència del sector. El tèxtil envolta la nostra quotidianitat (vestir, llar, transport, indústria, agricultura...) i per això cal posar en valor la seva importància a les nostres vides i l’aportació que la indústria tèxtil fa a la societat.

Al cicle, d’octubre de 2021 fins març de 2022, comptarem amb el coneixement, expertesa i vivències de professionals, historiadors, empresaris i persones vinculades al sector tèxtil.


Calendari de sessions

  • Dimarts 19 octubre, 2021:  Testimonis de la història tèxtil. (+ info) (Veure el vídeo)
  • Dimarts 30 novembre, 2021: Els teixidors auxiliars.
  • Dimarts 25 gener 2022: Empreses tèxtils i sectors d’aplicació. (+ info) (Veure el vídeo)
  • Dimarts 22 febrer 2022: L’adaptació del tèxtil a la pandèmia. És possible transformar-se? (+ info) (Veure el vídeo)
  • Dimarts 22 març 2022: L’experiència d’un empresari tèxtil laboralment i socialment (causes socials). (+ info)

Horari: 18:00h – 19:30h
Format: Virtual. 
Organitza:
 

Últimes Notícies