General :: Article de Josep Santesmases

Titular notícies

Article de Josep Santesmases

Dimarts 11 Febrer 2020

Article de Josep Santesmases a PLECS d’Història Local, n. 176, p. 2-5. Febrer 2020.Al número 176 de la revista PLECS d’Història Local, Josep Santesmases i Ollé, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana -de la qual formem part-, vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner i membre fundador del Centre d’Estudis del Gaià, publica l’article “Les nevades i gelades «universals» del mes de març de 1796”.  Us deixem l'enllaç a continuació.

L’article aporta algunes referències de les nevades i gelades de diverses localitats, com Sabadell, Barcelona, Borriol, Bràfim, Castellar del Vallès, Olesa de Montserrat o el Prat de Llobregat. El metge sabadellenc Anton Bosch i Cardellach, així com el pagès Josep Arnaus i Farreras de Sant Feliu Sassera o el Baró de Maldà, a Barcelona, entre d’altres, van deixar constància d’aquestes referències i impressions, destacant les repercussions que van tenir els forts freds sobre l’agricultura o la ramaderia.Llegir PLECS número 176 


 

Últimes Notícies

Comparteix