Titols i resum a tot arreu

La Secció d'Arts i Lletres organitza el Club de Lectura:

 

Una aproximació a la poesia de Feliu Formosa

 

Conduït per Jaume Aulet, historiador de la Literatura, escriptor i professor


"Faràs dos trucs i t'obriré la porta
i no em sabré avenir que siguis tu"
 
Amb 90 anys acabats de fer, Feliu Formosa és, sens dubte, un dels escriptors més importants de la literatura catalana actual. Ho és per les seves traduccions, per la vinculació al món del teatre, per la seva faceta com a dietarista o memorialista i, és clar, per la creació poètica. Al llarg de les tres sessions d’aquest curs ens endinsarem precisament en aquesta creació poètica, amb atenció especial a uns llibres concrets a través dels quals anirem veient l’evolució de la seva obra: Cançoner (1976), Impasse (1992), Cap claredat no dorm (2001) i Centre de brevetat (2006). La gràcia serà, sobretot, la d’entrar en els seus poemes i mirar de descobrir-hi tot un món poètic. Dit d’una altra manera: sentirem els dos trucs, veurem com s’obre la porta i mirarem d’avenir-nos amb el que ens aparegui a l’altra banda. Tot un repte, que segur que valdrà molt la pena! (veure cartell)


Programa:

  • Dijous 3 d'octubre a les 19h
  • Dijous 10 d'octubre a les 19h
  • Dijous 17 d'octubre a les 19h
 

Informació pràctica:

  • Cada sessió té un cost de 5€ (gratuït pels membres de la Fundació Bosch i cardellach i pels menors de 30 anys). Es aconsellable realitzar la inscripció enviant un e-mail a secretaria@fbc.cat o bé telefonant al 93.7258564 dins del següent horari: dilluns i divendres de 10 a 13h i dimarts, dimecres i dijous de 18 a 21h.
  • Per al seguiment de les sessions és convenient disposar dels quatre llibres de Formosa assenyalats, però farem el fet amb els poemes que el mateix autor n’inclou en la seva antologia Papallona d'ombra (Pagès Editors, 2017). També hi haurà una menció final per a llibres i poemes publicats més recentment.

Dia: dijous 7, 10 i 17 d'octubre de 2024
Hora: 19h
Lloc: seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Preu: 5€ (gratuït pels membres de la Fundació Bosch i Cardellach i pels menors de 30 anys)

Comparteix

Activitats previstes