Titols i resum a tot arreu

La secció d'Economia i Ciències Socials us convida a la conferència: 


Pobresa, desigualtat i polítiques públiques


A càrrec de Jose Antonio Noguera Ferrer, doctor en Sociologia, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Sociologia Analítica i Disseny Institucional.


Segons dades recents, un 20% de la població de Catalunya es troba en situació de pobresa. Una dinàmica que lluny de revertir es manté de forma constant al llarg dels anys i que es cronifica als barris amb més afectació. D’altra banda, a casa nostra i seguint tendències d’altres països europeus, s’han impulsat noves polítiques de rendes. Quin impacte tenen? Estan canviat el model d’atenció social bàsica? Quines canvis hi hem d’introduir? (veure invitació) (veure cartell)

La conferència anirà precedida per una breu presentació de les principals dades sobre pobresa i desigualtat a la ciutat per part de la secció d’Economia i Ciències Socials.

José Antonio Noguera és Professor Titular de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Grup de Sociologia Analítica i Disseny Institucional (GSADI). Ha estat investigador convidat a la Universitat de Califòrnia, Berkeley i la London School of Economics and Political Science, així com professor convidat a la Universitat Carlos III i a Deusto. Les seves àrees de treball són la política social (especialment les polítiques de garantia d'ingressos contra la pobresa), la sociologia fiscal, la teoria sociològica, els experiments conductuals i la simulació social. Ha estat investigador principal de nombrosos projectes i contractes de recerca competitius en aquestes àrees, entre ells cinc del Pla Nacional d'R+D, a la convocatòria Consolider-Ingenio i al FP7. Ha estat director de Papers. Revista de Sociologia des del 2015 al 2019. Membre del Fòrum Consultiu en Cures de Llarga Durada i Serveis Socials del Ministeri de Drets Socials. Ha estat membre del Consell Assessor de Sanitat i Serveis Socials del Ministeri de Sanitat, Família i Benestar Social i del Consell Assessor pel Suport Municipal d´Inclusió Social de l´Ajuntament de Barcelona. Membre del consell consultiu internacional de la BEN (Basic Income Earth Network) i de la revista Basic Income Studies. Des del 2022 col·labora amb el Joint Research Centre (JRC) de la Comissió Europea.


Dia: dimarts 6 de febrer
Hora: 18:30h
Lloc: seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Preu: gratuït

Comparteix

Activitats previstes