Titols i resum a tot arreu

La secció de Territori i Espai urbà engega el Cicle Territori(s) Compartit(s)

L’activitat tindrà lloc els propers 25 de maig, 15 de juny i 29 de juny a la seu de la Fundació. El Cicle es proposa esdevenir un lloc d’exposició, reflexió i accelerador de projectes vinculats al territori i a la ciutat. La sessió inaugural inclourà la presentació del llibre L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana.

El cicle va dirigit a tots els membres de les diferents Seccions de la Fundació que hi estiguin interessats. Es poden fer les inscripcions a cada sessió a través del correu electrònic secretaria@fbc.cat

Totes les sessions tindran lloc a la Seu de la Fundació (c. d'en Font, 1).

LES SESSIONS

Les sessions constaran de tres fases. Un Pròleg introductori al voltant d’un projecte vinculat al territori. Un Diàleg entre les persones assistents i un procés de Catàlisi mitjançant una dinàmica que provoqui reaccions i inquietuds.

Pròleg

La sessió començarà amb una exposició per part de la(les) persona(es) convidada(es). L’objectiu és presentar els elements principals d’una recerca, un escrit, una obra, un projecte destacant sobretot el punt de vista, la mirada, de l’autor; no es tracta tant de presentar el resultat final com de compartir la metodologia de treball i els aprenentatges adquirits. Aquesta intervenció mirarà d'interpel·lar els participants amb preguntes obertes per al diàleg.

Diàleg + Catàlisi

S’obrirà un diàleg amb l’objectiu és que les intervencions inicials interpel·lin als ponents però que progressivament evolucioni cap a una conversa oberta entre tots els assistents. El diàleg té l'objectiu

de compartir coneixements, aportar visions pròpies i experiències complementàries al tema exposat al pròleg. Les reflexions cerquen generar nous enfocaments i accelerar projectes compartits.

Programa (enllaç pdf)
 

Dimecres 25 de maig a les 18:30h

L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana.

Rosa Cerarols i Joan Nogué, geògrafs, coeditors del llibre. I amb la intervenció de Bernat Lladó, geògraf, autor d’un dels capítols. (veure invitació)


Dimecres 15 de juny a les 18:30h 

Riu Ripoll. Representació de la identitat territorial.

Joan Vila Puig i Elvira Pujol, creadors artístics i investigadors del col·lectiu artístic Sitesize. (veure invitació)
 

Dimecres 29 de juny a les 18:30h

Pulsació Urbana. Eina per a la revitalització de l’ús del carrer a través de la llum.

Marta López, arquitecta, autora de la recerca entorn de la llum i l’espai públic urbà. (veure invitació)

 

Comparteix

Activitats previstes