Titols i resum a tot arreu
El dimecres 6 d'octubre a les 7 de la tarda tindrà lloc la presentació del llibre Ciutat de paraules. Els sabadellenquismes fil per randa, de David Vila i Ros. L'aforament és limitat i es farà per ordre d'arribada. Recomanem arribar una estona abans.
El proper dimecres 6 d'octubre a les 7 de la tarda es presentarà el llibre Ciutat de paraules. Els sabadellenquismes fil per randa, a càrrec de l'autor, David Vila i Ros; amb introducció a càrrec de Cesc Prat. 

Un dels factors que contribueix a la riquesa de les llengües és la diversitat dialectal. Els localismes, mots que només són utilitzats en àmbits geogràfics concrets, doten de personalitat les poblacions on són emprats. I Sabadell no n'és cap excepció: els sabadellenquismes, és a dir, les paraules i les expressions pròpies de la ciutat, són una part inqüestionable del nostre patrimoni col·lectiu. En un món tan globalitzat, mantenir les particularitats locals i promoure la diversitat, també en l'àmbit lingüístic, és la millor manera de contribuir a la riquesa global. El llibre Ciutat de paraules us hi convida.
 
David Vila i Ros compagina les feines de professor i escriptor amb recitals de contes i conferències, tallers i cursos sobre llengua i literatura. És autor de llibres de narrativa, articles, poesia i assaig polític i lingüístic i he col·laborat amb mitjans escrits i radiofònics d’arreu del país. La seva passió per la llengua m’ha dut a tenir càrrecs de responsabilitat en diverses entitats de caire lingüístic i actualment soc membre de la Secció d'Arts i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach, representant d'aquesta entitat a la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell i impulsor, amb Jessica Neuquelman, de Llenguaferits, una iniciativa boja de foment del català i de la diversitat lingüística. També és vicepresident de la companyia de teatre-dansa Petit Món.
 

L'acte tindrà lloc a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach. L'aforament és limitat i es farà per ordre d'arribada. Recomanem arribar una estona abans.

(Veure invitació)

Organitza la Secció d'Arts i Lletres.

 

Comparteix

Activitats previstes