Titols i resum a tot arreu
Dimecres 6 de març, el físic i director de l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE), Matteo Cavalli-Sforza, ens oferirà una conferència sobre la famosa partícula: el Bosó de Higgs.
 
Matteo Cavalli Sforza


Llicenciat en física per la Universitat de Pavia (Itàlia), va fer la seva tesi doctoral als Laboratori Nazionali di Frascati (1969). Després d'una etapa com a becari postdoctoral a la Universitat de Princeton (Estats Units), va compaginar docència i recerca a Pavia (1973-77), de nou a Princeton (1977-1985) com a assistant professor i research physicist, i com a research physicist i líder d'un grup d'investigació a la Universitat de Califòrnia (1985-1993). L’any 1993 es va incorporar a l’IFAE com a investigador principal d’un nou projecte.

Les recerques de Cavalli-Sforza en física de partícules abracen els principals temes dels últims decennis en les interaccions electró-positró i protó-protó, i s'han dut a terme a laboratoris dels Estats Units (Brookhaven National Laboratory, Nova York; Stanford Linear Accelerator Laboratory, Califòrnia; Fermi National Accelerator Laboratory, Illinois) i europeus (CERN, Ginebra; Deutsche Elektronen-Synchrotron, Hamburg). També s'ha dedicat a temes d’astrofísica de raigs gamma d'altíssimes energies (Los Alamos National Laboratory, Nou Mèxic; YangBaJing, Xina) i a desenvolupar detectors de partícules (càmeres proporcionals, calorímetres electromagnètics i hadrònics i detectors Cerenkov). Aquestes activitats s'han concretat en més de 400 articles a les revistes de més alt impacte del seu àmbit.




Més informació

IFAE
Descobriment de la partícula a La Vanguardia

Comparteix

Activitats previstes