Titular notícies

L'IPCIV endavant!

Divendres 26 Juliol 2024

Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès 

L'IPCIV endavant!

 

Després de la reunió amb els centres d'estudi i entitats afins del Vallès Occidental i Oriental celebrada el passat 12 de desembre de 2023, novament els representants d'aquests organismes ens hem tornat a trobar en una nova reunió celebrada el 12 de juny.

Amb una afluencia d’assistents prou notable  es portà a terme la reunió, en la qual es va informar de les presentacions d'IPCIV realitzades a Cerdanyola del Vallès,  Lliçà d'Amunt i  Sabadell en el marc del RECERCAT 2024.

Seguidament, es va informar de les fitxes que s'estan fent actualment i que són:

• Escenògrafs. Germans Castells (Cardedeu)
• Cors Claverians (Vallès)
• Goigs vius cantats (Vallès)
• Pessebres (Castellar del Vallès)
• Sobrenoms, motius, malnoms (Sant Pere de Vilamajor)
• Vocabulari tèxtil (Vallès)

Tenint en compte la inclusió d'aquestes 6 fitxes que s'estan portant a terme dins d'aquest any 2024,  es va fer un recordatori de totes les fitxes realitzades fins ara, fent esment del nombre de fitxes realitzades per categories i dels municipis representats.

A continuació diversos dels assistents ja van fer algunes propostes de cara a les fitxes a realitzar el 2025, si bé  aquest tema específic es tractarà una nova reunió a la tardor.

Finalment, es va comentar que seria interessant fer petites presentacions d'algunes de les fitxes realitzades, ja sigui a la Fundació Bosch i Cardellach o en qualsevol localitat del Vallès a proposta d'alguna de les entitats participants en la reunió.

Una vegada més es va recordar la necessitat d'eixamplar el nombre de centres d'estudi i entitats, ja que qui coneix millor els possibles temes a inventariar de cada municipi són les persones que hi viuen i treballen per la cultura i el patrimoni.

Més informació: immaterialvalles.cat



Últimes Notícies