Titular notícies

Difusió de l'Inventari del Patrimoni Immaterial

Dijous 29 Febrer 2024

El dia 3 de gener del 2024, L’equip de seguiment de l’Inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial del Vallès (IPCIV) de la Fundació Bosch i Cardellach, va participar a l’acte organitzat des de l’entitat Arriers-eres de Sant Antoni Abat de Cerdanyola del Vallès,  a la seu del Museu de Cerdanyola.
L’acte va tenir un moment central de renovació dels banderers de l’entitat de cara a la participació a les passades de Sant Antoni del 2024.
Es va fer a càrrec de Domènec Miquel, membre de la fundació Bosch i Cardellach de Sabadell una xerrada per presentar l’Inventari del Patrimoni cultural i Immaterial del Vallès. Es va informar de l’origen dels inventaris del patrimoni immaterial per part de la UNESCO des dels seus inicis i després es presentà l’inventari que s’està duent a terme des de la coordinació de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell amb la participació de centres d’estudis dels dos vallesos. S’informà de la forma de treball que vol ser coral i coordinada entre tots els participants. Es parlà de la forma d’organitzar la informació que es va incloent en forma de fitxes ordenades en set àmbits segons la temàtica. La fundació actua sota les directrius de l’Institut Ramon Muntaner, entitat designada per fer la coordinació general del projecte. Totes les recerques fetes fins al moment es poden trobar al web: www.immaterialvalles.cat on les fitxes realitzades es poden consultar.
Es tancà l’acte amb un breu torn de preguntes.
Cerdanyola participa de l’Inventari del Patrimoni cultural i Immaterial del Vallès i proposa l’elaboració de fitxes que s’aniran incorporant segons la coordinació del projecte.


Últimes Notícies