Titular notícies

Entrega dels Premis de Recerca Montserrat Miró

Dimecres 28 Juny 2023

Entrega dels Premis de Recerca Montserrat Miró i Marimon

Edició XXII

 El proppassat 12 de juny tingué lloc el lliurement dels Premis de Recerca Montserrat Miró i Marimon que la nostra fundació atorga amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell i Sant Quirze.
Aquests premis tenen l'objectiu de reconèixer l'esforç fet pels alumnes i el professorat de 2n de Batxillerat dels diferents centres de secundària de Sabadell i Sant Quirze del Vallès i de projectar-los a la societat més propera.
En primer lloc volem agrair l’interès dels estudiants que s’hi han presentat a través d’un total de 27 treballs de recerca així com la feina que han realitzat els diferents tutors dels 13 centres educatius.
Enguany s’han presentat un total de 12 treballs inscrits en l’àmbit científic i tecnològic, 6 de l’àmbit social humanístic, 6 més de l’àmbit de salut psicològic i 3 de l’àmbit sociolingüístic.
Així mateix, dins dels diferents àmbits volem destacar la presentació de sis treballs relacionats amb la ciutat de Sabadell.
Els Premis de Recerca Montserrat Miró i Marimon consten d’un Primer Premi dotat en 700€, un Segon Premi de 500€, un Tercer Premi de 300€ i dos Accèssits. Els treballs premiats d’aquesta edició han sigut:
 

1er Premi

-“El mosquit tigre en els barris de Sant Quirze del Vallès”, realitzat per Queralt Canals Torreguitart i tutoritzat per Elisabet Izquierdo, de l’Escola Pia.
Segons la valoració del jurat, aquest treball de recerca es mereix trobar-se entre els finalistes perquè és un treball de molt alta qualitat en tots els àmbits. Destaca especialment en el seu plantejament de recerca i el seu elevat rigor científic, des del plantejament de les hipòtesis fins a les conclusions.
Em la recollida de mostres que s’ha realitzat durant mesos, i el seu posterior anàlisi, l’autora ha demostrat una gran dedicació i motivació, així com un elevat grau d’implicació en la investigació realitzada.
El jurat també ha valorat la gran qualitat de la redacció i l’estructura en tots els aspectes formals i lingüístics.
 

2on Premi

-“La mutilació genital femenina”, realitzat per Aina Luna Puig i Núria Martinez Garcia i tutoritzat per Mireia Panadés Uróz, de l’Escola Industrial.
Presenta una pràctica que parteix d’una tradició ancestral, pròpia de determinades cultures, que podríem considerar que s’emmarca dins del marc de la violència contra les dones. Ha estat especialment valorada la forma en què aquest treball aborda aquesta pràctica mil·lenària, en el sentit que s’han procurat presentar les diferents modalitats de mutació genital femenina, explicant les conseqüències tant físiques com psicològiques que comporta aquesta pràctica per a les noies. També s’ha posat en valor la forma d’exposar-ho, fugint en tot moment del sensacionalisme i la morbositat, el què fa que sigui un treball de recerca vàlid per poder-lo exposar a l’alumnat dels nostres centres, en el marc de la perspectiva de gènere, i fer-los evident una pràctica ancestral que beu de les tradicions i els aspectes culturals de determinades societats, però de les quals, fugint del paternalisme propi de les societats occidentals, podem ajudar a canviar-les.
 

3r Premi:

-“Refugis antiaeris de la Guerra Civil Espanyola a Sabadell”, realitzat per Maria Corcuera Baqués i tutoritzat per David Palacios Belmonte, de l’Institut Pau Vila.
Aquest treball és un projecte que té un triple objectiu: integrar el refugi antiaeri que hi ha al pati de l’Institut Pau Vila al Projecte Pedagògoc del Centre, implicar a l’Adminitració en la subvenció per a la recuperació del refugi i obrir al públic l’accés a un espai relacionat amb la memòria històrica de la ciutat.
 

Accèssits:

-“L’ús social del català”, realitzat per Mohamad Al-Shwiky i tutoritzat per Júlia Lora Martín.
-“Síntesi de sabons”, realitzat per Aroa Montero i tutoritzat per Carol Ricou Ruiz.

Per a més informació us podeu dirigir al següent enllaç


 


Últimes Notícies