Titular notícies

Nova Junta Directiva

Dimarts 29 Novembre 2022

El conjunt de membres de la Fundació Bosch i Cardellach va elegir aquest passat dimarts la nova Junta Directiva, encapçalada per Glòria Dalmau. Aquesta elecció, però, caldrà que rebi el vist-i-plau del patronat que és qui té la competència de nomenar la nova junta.
Segons Pere-A. Fàbregas, president honorari de la Coordinadora Catalana de Fundacions, la Bosch i Cardellach és una fundació atípica, probablement única, dins del panorama català; on a més d’un patronat, que és la figura que lidera la fundació existeix un conjunt de membres que, arrel de la modificació dels Estatuts que va fer la Junta anterior, cada vegada poden participar més en la seva pròpia governança.
Creada l’any 1942, els seus objectius continuen ben presents: la recerca i la divulgació de diferents àrees del coneixement i la voluntat d’opinar sobre qüestions que afecten a la ciutat. Amb paraules de Glòria Dalmau: “al llarg del temps, l’entitat ha anat realitzant diferents projectes segons les necessitats de cada moment. El món d’avui no té res a veure ni tan sols amb el de fa pocs anys, però els nostres objectius fundacionals segueixen tan vigents com ho eren abans. Creiem fermament que la Fundació, en uns moments tan complexes per a tothom, ha de seguir mantenint aquest compromís amb Sabadell”.
La nova Junta Directiva recull diverses sensibilitats presents en la Fundació, alhora que enforteix la presència de joves: el planter de tota entitat. La direcció estarà encapçalada per la directora Glòria Dalmau Pons i la vice-directora Marta López Viana, seguidament, el secretari Patxi Ocio Casamartina, l’administrador Josep Llobet i Bach i el vice-secretari Manel Larrosa Padró.
El programa estratègic per encarar els propers quatre anys gira a l’entorn de cinc grans àmbits: Identitat, Cultura, Educació, Projecció i Projectes. Pel que fa al primer, es mirarà d’enfortir la relació entre el patronat i l’entitat alhora que es treballarà per l’ampliació d’aquest i dels membres. En Cultura s’apostarà per aportar contingut i expertesa al programa de la Capitalitat Cultural de Sabadell 2024, treballar el programa de museus i reforçar la posició cultural de la ciutat. En Educació es vol projectar el treball de la Fundació als centres de secundària del municipi i generar sinèrgies amb el món universitari. Pel que fa a Projecció es mirarà de fomentar el treball entre les diferents entitats de Sabadell per tal de prefigurar un futur de ciutat, així com també es vol millorar la comunicació de les accions de la Fundació, un dels grans temes pendents de l’entitat. I l’últim àmbit, Projectes, es treballarà a l’entorn d’un projecte anual d’interès municipal i comarcal que impliqui totes les diferents seccions de la Fundació, per tal de fomentar-ne la interdisciplinarietat; amb els nous estatus, s’ampliarà el camp d’acció de l’entitat a escala Vallès i de Catalunya i, finalment, s’apostarà per ampliar el banc audiovisual de memòria col·lectiva de l’arxiu de la Fundació.


 


Últimes Notícies