Notícies :: 75 anys

Titular notícies

75 anys

Divendres 10 Novembre 2017

La Fundació arriba als 75 anys.Benvolguts i benvolgudes

La història local ens diu que demà dissabte, dia 11 de novembre a les 7 de la tarda, farà justament 75 anys que a l’Ajuntament de Sabadell va tenir lloc una reunió convocada pel llavors alcalde de Sabadell, Josep Ma. Marcet i Coll, per avaluar l’oportunitat de promoure una institució local “de caràcter històric-científic”. A la sessió –que va fer-se a la sala de conferències de la Casa Consistorial--  hi assistiren 28 ciutadans d’edat i condició diversa; sessió que va concloure amb l’acord de crear la Institución Bosch y Cardellach amb l’objectiu de programar i executar activitats de recerca i divulgació de la història local i de foment de la ciència.

De fet, amb aquest acte, culminava el treball que des de feia mesos venien desenvolupant els senyors Miquel Crusafont, Joan Montllor i Ramon Arquer disposats a crear un centre d’estudis locals i culturals que volien es caracteritzés pel fet de no dependre de cap instància oficial. D’aquesta voluntat en parlaren amb el llavors arxiver municipal, Mn. Ernest Mateu, i la presentaren a l’Alcalde Marcet que va prendre la iniciativa de convocar la que havia de ser la sessió fundacional de l’entitat.

La primera Junta de la Institución Bosch y Cardellach estava formada pels senyors Vicenç Renom (president), Lluís Mas (administrador) i Jaume Calvó (secretari) i un dels primers acords adoptats fou el d’oferir la presidència honorària de la institució a qui ostentés el càrrec d’alcalde de Sabadell en cada moment. Tres anys més tard s’aprovaven els estatuts de l’entitat que passava a prendre la figura jurídica de Fundació sense que aquesta circumstància signifiqués cap canvi en els seus objectius.

De tot això fa 75 anys i és la nostra intenció poder celebrar l’efemèride de manera convenient. Atès, però, els moments excepcionals pels quals el país travessa, hem considerat oportú traslladar la celebració de l’aniversari per més endavant, sempre dins de l’actual curs 2017-2018.

Us en mantindrem informats! 


           

Últimes Notícies

Comparteix