:: Quadern didàctic "La guerra de successió al Vallès"

Titular notícies

Quadern didàctic "La guerra de successió al Vallès"

Dijous 27 Octubre 2016

Quadern didàctic La guerra de successió al Vallès, elaborat per la professora i historiadora Maria Calzada Olivella. Amb la col·laboració dels Centres d’estudis del Vallès, l’Ajuntament de Sabadell i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.
 


Aquest Quadern Didàctic que presentem sorgeix a partir de les recerques elaborades i presentades la tardor del 2014 al curs El Vallès abans, durant i desprès de la Guerra de Successió. 
Vist el valor de les aportacions de la investigació dels historiadors que van participar en el curs i de la seva vinculació amb la proximitat territorial, la Fundació va considerar la possibilitat d’ampliar-ne la difusió i acostar el contingut del curs al professorat de secundària. 

Iniciem així una nova línia de públicacions titulada Quaderns Didàctics amb l'objectiu de contribuir a facilitar la tasca del professorat a l'hora d'acostar els joves estudiants al nostre passat.

El Quadern Didàctic 1714 al Vallès. La guerra de Successió estarà disponible per a la seva consulta completa en pdf. Si hi esteu interessats adreceu-vos a la Fundació (secretaria@fbc.cat , 937258564). Clicant  a la imatge següent podreu veure l'índex i algunes pàgines d'exemple.

 


Disseny. Victòria Rovira. (document en pdf, 6MB)

Maria Calzada Olivella
 
Formació Acadèmica
Formació Professorat d’ EGB - UAB 1976-1979
Títol Mestra Català - ICE UAB - 1980
Llicenciatura Filosofia i Lletres - secció Història - UAB 1990
Doctora Pedagogia. Departament Didàctica de les Ciències Socials UB - 2008
Master en Pedagogia Sistèmica - CUDEC - Universitat Emilio Cárdenas de Mèxic - i Institut Gestalt Barcelona 2007-09
Càtedra de Secundària en Ciències Socials ( convocat. Juliol 2010) 2010

 
Experiència professional actual
Professora de Secundària ESO i Batxillerat en l’ especialitat de Ciències Socials i Català al Departament d’ Ensenyament de la Generalitat de Catalunya del 1993 fins a l’actualitat en Centres de Secundària. Especialitat Ciències Socials i Llengua Catalana ESO i Batxillerat a l’ IES Castellar del Vallès (1993-2003) i i a l’ Escola Industrial de Sabadell. (2004-actualitat)

Altres activitats i col·laboracions
Direcció Musical de la coral LA INDUSTRIAL de Sabadell durant 25 anys (1984 – 2012)

Elaboració del programa didàctic inicial per la creació del Materials didàctics del Departament de Didàctica del Museu del Gas de Sabadell, Fundació Gas Natural Fenosa, 2011
Treball de valoració i catalogació dels materials didàctics elaborats pels Arxius Comarcals Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya 2011-2012
Amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell


  

Últimes Notícies

Comparteix