Titular notícies

Exposició L'arxiu del corresponsal de guerra

Diumenge 3 Novembre 2013

Inaugurada la mostra L'arxiu del corresponsal de guerra. Col·lecció Plàcid Garcia-Planas. Visites de dilluns a dijous de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 i divendres d'11 a 13h
L’arxiu del corresponsal de guerra. Col•lecció Plàcid Garcia-Planas mostra l’arxiu material i documental recollit al camp de batalla durant més de vint anys per aquest reporter de La Vanguardia.

Objectes com un alcorà bombardejat a Beirut, una bandera iugoslava trepitjada pels albanokossovars, filferros de la Primera Guerra Mundial, una màscara antigàs de la Primera Guerra del Golf, estels afganesos fets amb plàstic d’escombraries o un ninot antiestrès amb la figura de Saddam Hussein ens expliquen la quotidianitat de guerres que hom oblida –o glorifica, o tipifica–, reflexionen sobre els límits de l’ofici de periodista i la condició humana, tot confegint el laberint d’una història que ha deixat de ser escrita per a, simplement, esdevenir.

Aquesta mostra objectual, insòlitament tàctil, ens ofereix una visió sobre l’ofici del corresponsal de guerra i els grans successos geopolítics que han condicionat el nostre present. Una visió que va més enllà de la paraula escrita, perquè gran part de les seves cròniques són construïdes a l’entorn dels objectes exposats.

  

Últimes Notícies