Titular notícies
Dimarts 1 Febrer 2022
Nova edició dels Cafès científics a Sabadell. Com sempre, les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, a la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes i l’aforament és limitat.

Dilluns 24 Gener 2022
Ja a la venda la publicació Els sabadellencs que van anar a la guerra, 1936-1939, el quartllibre d’una sèrie de cinc, en els que s'analitza el decurs de la Guerra Civil espanyola a Sabadell i el paper que van tenir els sabadellencs en aquest conflicte. El conjunt d’aquesta obra és resultat de la culminació del pacient treball de cerca de l’historiador i membre de la Fundació Esteve Deu Baigual.

Dilluns 10 Gener 2022
El proper dimecres 19 de gener a les 7 de la tarda al Saló del Teatre Principal, tindrà lloc la presentació del número 39 de la revista Arraona. Aquest número dedica el dossier temàtic a la figura de Josep Maria Benaul.
L'acte comptarà amb la participació de Montserrat Llonch, professora de la Unitat d'Història Econòmica de la UAB; Àlex Sánchez, professor del Departament d'Història Econòmica de la UB, i Glòria Dalmau, vicedirectora de la Fundació Bosch i Cardellach.

L'aforament és limitat. Cal confirmar l'assistència al 93 725 77 47 o a l'a/e ahs@ajsabadell.cat


targetó invitació a l'acte

 

Divendres 17 Desembre 2021
Avui, divendres 17 de desembre, ha tingut lloc l'acte telemàtic de Ciència per Nadal a Sabadell d'aquest any 2021. Ciència per Nadal a Sabadell és un projecte iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, que té com a finalitat familiaritzar els ciutadans amb els mètodes que fa servir la ciència per adquirir coneixement. Amb vocació de convertir-se en una activitat anual, compta amb la col·laboració dels estudiants i professors de centres educatius de la ciutat, però està obert a tota la ciutadania. A través de la revisió de casos concrets d’adquisició de coneixement científic es pretén que els ciutadans coneguin les peculiaritats de la manera de treballar dels científics, i sobre tot, aclarir que separa el coneixement científic d’altres propostes “alternatives”, tant de moda en l’actualitat.

El títol de la conferència d'aquest any ha sigut La recerca de vacunes: de la verola a la covid-19, i ha anat a càrrec del Dr. Manuel Cervantes, director del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Taulí de Sabadell. (+ info)


A continuació, us deixem els pósters presentats durant l'acte:





Descarrega't els pósters aquí:



Organitza:

             


Col·labora:

Gremi de Fabricants de Sabadell
Delegació al Vallès Occidental del Col·legi de Metges de Barcelona
Filial del Vallès Occidental de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears
Institut de Ciències de l’Educació de la UAB
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
L'Astronòmica de Sabadell
Fundació Miquel Agustí
Enginyers Industrials de Catalunya - Delegació Vallès

 

Dijous 16 Desembre 2021
La Fundació us desitja bones festes i una feliç entrada a l'any 2022.
L'entitat romandrà tancada del 27 al 31 de desembre. Tornem amb l'horari habitual el 3 de gener, excepte el festiu del 6 de gener.



 

Feed RSS de notícies