Fundació Bosch i Cardellach :: Notícies

Titular notícies
Dimarts 12 Novembre 2019L’Òrgan Gestor del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès (+ info), va validar, el proppassat 5 de novembre, les 9 primeres fitxes de l'Inventari. Aquestes fitxes són: 
 
 1. El pessebre monumental de Parets del Vallès. (Veure vídeo)
 2. El joc del Quinto. (Veure vídeo)
 3. Els Pastorets de Sant Vicenç de la Creu Alta i la Joventut de la Faràndula de Sabadell. (Veure vídeo)
 4. El conreu de la mongeta del ganxet. (Veure vídeo)
 5. La passada de Sant Antoni Abat de Sabadell. (Veure vídeo)
 6. Les Festes de Sant Sebastià de Matadepera: la plantada del pi. (Veure vídeo)
 7. La Festa de Sant Antoni Abat de Caldes de Montbui. (Veure vídeo)
 8. Tres tombs de Santa Perpètua de Mogoda. (Veure vídeo)
 9. La Festa del Pi de Maig de Sant Llorenç Savall. (Veure vídeo)

Per elaborar aquestes fitxes i els vídeos que les acompanyen, la Fundació Bosch i Cardellach ha rebut el finançament - mitjançant subvencions - de l'Institut Ramon Muntaner i de l'Obra Social La Caixa.

Dimecres 23 Octubre 2019
Aquí podeu consultar la intervenció del director de la Fundació, Josep Maria Benaul, a l'acte de presentació del llibre Miquel Crusafont i l'origen de l'home, que va tenir lloc el dimarts 22 d'octubre i va ser llegida per Rafael Luque.

Llegir la intervenció

Dimarts 15 Octubre 2019
El Ple de Membres de la Fundació Bosch i Cardellach, reunit en sessió extraordinària el 15 d'octubre del 2019, acorda adherir-se al següent :
 

 

Manifest 

Davant la sentència del procés - Una crida a la llibertat com a espai de consens.

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a

Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

Manifestem:
 
 • Primer: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.
  
 • Segon:
Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.
 
 • Tercer:
Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.


Llistat actualitzat d'entitats adherides

El Ple de Membres acorda també adherir-se a les mobilitzacions reivindicatives que puguin sorgir a la ciutat de Sabadell.


Sabadell, 15 d'octubre del 2019. Veure comunicats anteriors:

Divendres 11 Octubre 2019
El passat dimecres 9 d'octubre va tenir lloc la conferència inaugural del Curs d'Història del Vallès: 40 anys d'Ajuntaments Democràtics (1979-1983), a la Sala de Premsa de l'Ajuntament de Terrassa.

Dilluns 7 Octubre 2019
El Memorial Lluís Companys a Sabadell és una plataforma constituïda l’any 2011 i formada per diverses entitats, associacions i partits polítics de la ciutat. El seu objectiu és organitzar cada any actes per recordar i reivindicar la figura del president Companys i, a través seu, totes les persones que van ser víctimes del feixisme i van donar les seves vides en defensa de les nostres llibertats.

Per a més informació faci clic aquí. 

Feed RSS de notícies

Comparteix