Fundació Bosch i Cardellach :: Notícies

Titular notícies
Divendres 20 Desembre 2019


La fotografia de la nadala de la Fundació és de Josep Busoms Domènech (Sabadell, 1924-2016), autoria que no constava en la nadala d'Indústries Casablancas S.A. de 1968, dissenyada per Andreu Castells. 

Dijous 5 Desembre 2019
 • La nova seu de la Fundació Bosch i Cardellach s’ubicarà al carrer d’en Font, 1 i compartirà localització amb l’Espai Cultura.
   
 • La Fundació Bosch i Cardellach agraeix la generositat amb què la Fundació 1859 Caixa Sabadell s’ha fet càrrec de l’adequació de l’espai i les condicions – sense contrapartida de lloguer – amb què ens l’ha cedit per temps indefinit.
   
 • Properament s’anunciarà la data de l’acte oficial d’inauguració. 
   
La nova seu de la Fundació Bosch i Cardellach ja és una realitat. A partir del proper dilluns 9 de desembre, l’entitat obre les portes al carrer d’en Font número 1. Compartirà ubicació amb l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, la qual s’ha fet càrrec de l’habilitació del nou espai i que ens l’ha cedit sense contrapartida de lloguer per temps indefinit. La nova seu de la Fundació Bosch i Cardellach ocuparà una part de la planta baixa de l’edifici del carrer d’en Font, on hi ubicarà una sala d’actes, una sala de Juntes i els despatxos; i una part de l’altell, on s’hi trobaran les sales de reunions i un magatzem. Conservarà els mateixos horaris d’atenció al públic que tenia fins ara: De dilluns a dijous de 10 a 13h i de 16 a 21h, i divendres de 9 a 15h.

La primera activitat de la Fundació a la seva nova seu tindrà lloc el dimecres 11 de desembre, a les 7 de la tarda, i consistirà en una projecció del documental Fabra, diccionari d’un home sense biografia, organitzada per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle en el marc del cicle Pompeu Fabra. (+ info)

Properament s’anunciarà la data de l’acte oficial d’inauguració de la nova Seu. 

Dimecres 27 Novembre 2019
El Ple de Membres de la Fundació Bosch i Cardellach, reunit en sessió extraordinària el 15 d'octubre del 2019, acorda adherir-se al següent :
 

 

Manifest 

Davant la sentència del procés - Una crida a la llibertat com a espai de consens.

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a

Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

Manifestem:
 
 • Primer: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.
  
 • Segon:
Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.
 
 • Tercer:
Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.


Llistat actualitzat d'entitats adherides

El Ple de Membres acorda també adherir-se a les mobilitzacions reivindicatives que puguin sorgir a la ciutat de Sabadell.


Sabadell, 15 d'octubre del 2019. Veure comunicats anteriors:

Dimarts 12 Novembre 2019L’Òrgan Gestor del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès (+ info), va validar, el proppassat 5 de novembre, les 9 primeres fitxes de l'Inventari. Aquestes fitxes són: 
 
 1. El pessebre monumental de Parets del Vallès. (Veure vídeo)
 2. El joc del Quinto. (Veure vídeo)
 3. Els Pastorets de Sant Vicenç de la Creu Alta i la Joventut de la Faràndula de Sabadell. (Veure vídeo)
 4. El conreu de la mongeta del ganxet. (Veure vídeo)
 5. La passada de Sant Antoni Abat de Sabadell. (Veure vídeo)
 6. Les Festes de Sant Sebastià de Matadepera: la plantada del pi. (Veure vídeo)
 7. La Festa de Sant Antoni Abat de Caldes de Montbui. (Veure vídeo)
 8. Tres tombs de Santa Perpètua de Mogoda. (Veure vídeo)
 9. La Festa del Pi de Maig de Sant Llorenç Savall. (Veure vídeo)

Per elaborar aquestes fitxes i els vídeos que les acompanyen, la Fundació Bosch i Cardellach ha rebut el finançament - mitjançant subvencions - de l'Institut Ramon Muntaner i de l'Obra Social La Caixa.

Dimecres 23 Octubre 2019
Aquí podeu consultar la intervenció del director de la Fundació, Josep Maria Benaul, a l'acte de presentació del llibre Miquel Crusafont i l'origen de l'home, que va tenir lloc el dimarts 22 d'octubre i va ser llegida per Rafael Luque.

Llegir la intervenció

Feed RSS de notícies

Comparteix