Fundació Bosch i Cardellach :: Notícies

Titular notícies

Dimarts 16 Juny 2020
El projecte de l'Inventari del patrimoni immaterial del Vallès, encapçalat per la Fundació Bosch i Cardellach (+ info), ha inventariat un nou element. Gràcies a la col·laboració amb Òmnium Cultural de Sabadell, l'IInventari inclourà les corrandes, cobles i altres cançons per ser dites o cantades. Aquí us presentem el vídeo que acompanyarà a la corresponent fitxa de l'Inventari, un cop aquesta hagi passat el procés actual de validació. 
 

 

Dimarts 2 Juny 2020
Amb l'objectiu d'adaptar-se a la situació actual, la Fundació Bosch i Cardellach posa en marxa les següents mesures d'higiene i seguretat:
 
  • Atenció al públic amb cita prèvia. Serà requerida la cita anticipada per tal de programar les visites i evitar que coincideixin en l’espai diverses persones.
Podeu concertar-la trucant per telèfon (937258564) dins l'horari d'atenció al públic o bé enviant un correu electrònic a secretaria@fbc.cat i us respondrem el més aviat possible.
 
NOU HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC:
  •  Dilluns i dimarts de 16 a 20h.
  • Dimecres, dijous i divendres de 10 a 14h. 
  • Ús obligatori de la mascareta.
  • Respectar la distància de seguretat (2 metres) en tot moment.
  • La consulta de documents de l’arxiu serà possible sempre que es demanin amb l’antelació suficient. En el moment de la sol·licitud, s’informarà a l’usuari de les normes d’higiene i seguretat establertes. La consulta tindrà lloc en un horari acordat prèviament. Es facilitaran guants a l’usuari. Després de cada consulta, l’espai serà desinfectat i els documents posats en quarantena (15 dies).

Dilluns 18 Maig 2020
El Centre d'Estudis del Gaià ha obert recentment una pàgina de Youtube amb el títol Una finestra oberta a les Terres del Gaià. En ella, hi podreu trobar petites conferències sobre temes lligats al territori del Gaià. Entre aquestes, recentment han incorporat la conferència Anton Bosch i Cardellach, metge a Bràfim. Podeu veure el vídeo aquí:

 

Dimecres 13 Maig 2020
Aquest passat dilluns s'hauria celebrat l’Aplec de la Mare de Déu de la Salut. Per això, compartim el vídeo sobre l'Aplec de l'any 2018 i l'article L’Aplec de la Salut: festa, cultura popular i patrimoni cultural immaterial (1697-2017), escrit per Josep Alavedra i que podeu llegir íntegrament fent clic aquí.  


 

Dijous 30 Abril 2020
L’Institut Ramon Muntaner (IRMU), fundació participada per la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana - entitat de la qual la Fundació Bosch i Cardellach forma part-, entra com a membre associat dins l’organització Europa Nostra. 

L’objectiu d’aquesta organització és posar el patrimoni en un lloc preeminent i convertir-lo en un tema prioritari en les agendes dels poders públics.

Podeu llegir la notícia sencera aquí

Feed RSS de notícies

Comparteix