Fundació Bosch i Cardellach :: Notícies

Titular notícies

Divendres 7 Febrer 2020
Nova edició dels Cafès científics a Sabadell. Com sempre, les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, a la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes i l’aforament és limitat.

Divendres 20 Desembre 2019


La fotografia de la nadala de la Fundació és de Josep Busoms Domènech (Sabadell, 1924-2016), autoria que no constava en la nadala d'Indústries Casablancas S.A. de 1968, dissenyada per Andreu Castells. 

Dimarts 12 Novembre 2019L’Òrgan Gestor del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès (+ info), va validar, el proppassat 5 de novembre, les 9 primeres fitxes de l'Inventari. Aquestes fitxes són: 
 
  1. El pessebre monumental de Parets del Vallès. (Veure vídeo)
  2. El joc del Quinto. (Veure vídeo)
  3. Els Pastorets de Sant Vicenç de la Creu Alta i la Joventut de la Faràndula de Sabadell. (Veure vídeo)
  4. El conreu de la mongeta del ganxet. (Veure vídeo)
  5. La passada de Sant Antoni Abat de Sabadell. (Veure vídeo)
  6. Les Festes de Sant Sebastià de Matadepera: la plantada del pi. (Veure vídeo)
  7. La Festa de Sant Antoni Abat de Caldes de Montbui. (Veure vídeo)
  8. Tres tombs de Santa Perpètua de Mogoda. (Veure vídeo)
  9. La Festa del Pi de Maig de Sant Llorenç Savall. (Veure vídeo)

Per elaborar aquestes fitxes i els vídeos que les acompanyen, la Fundació Bosch i Cardellach ha rebut el finançament - mitjançant subvencions - de l'Institut Ramon Muntaner i de l'Obra Social La Caixa.

Divendres 29 Març 2019
Ja es poden veure els vídeos que acompanyaran les primeres quatre fitxes de l'Inventari del patrimoni cultural immaterial del Vallès. 


Divendres 4 Maig 2018
Aquest passat dimecres 2 de maig es va presentar públicament el projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès, prèvia constitució del seu òrgan director, presidit per Maria Àngels Blasco, Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i Presidenta de l'IRMU.

Feed RSS de notícies

Comparteix