Fundació Bosch i Cardellach :: Notícies

Titular notícies

Dijous 23 Abril 2020
La Fundació Bosch i Cardellach s'uneix a la celebració de la diada de Sant Jordi de forma virtual que ha promogut el Departament de Cultura. Així, s'ha sumat a la iniciativa de l'Institut Ramon Muntaner que consisteix en la presentació de l’App «Publicacions IRMU» que inclou informació sobre les novetats bibliogràfiques dels darrers mesos dels centres d’estudis, de la CCEPC i de l’Institut Ramon Muntaner en format digital interactiu. 

Per poder accedir a l'App:
  • Amb ordinador de sobretaula o portàtil podeu veure-la al quiosc web. Feu clic aquí
  • Amb tauleta iPad o telèfon iPhone cal descarregar-se l'app a Apple Store
  • Amb tauleta o telèfon Android podreu descarregar l'app properament a Google Play.


En el cas de la Fundació, es destaca la novetat editorial d'aquest 2020, L'economia de guerra a Sabadell: 1936-1939, d'Esteve Deu (+ info). Ens en parla el director, Sr. Josep Maria Benaul: 


Podeu llegir la notícia sencera aquí

Dimarts 14 Abril 2020
La XVIª edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, i que havia de tenir lloc a El Vendrell (Capital de la Cultura Catalana 2020) els dies 24, 25 i 26 d'abril, ha quedat ajornada per la situació de crisi sanitària. Així ho ha comunicat l'organització a través de la seva pàgina web. La Fundació Bosch i Cardellach hi tenia pensat assistir, tal i com ha fet en les anteriors edicions. 

El Recercat ha esdevingut la diada de referència del món dels centres d’estudis ja que ofereix espais i activitats ben diferenciats per tal d’assolir un doble objectiu: ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana, alhora que un aparador de la tasca d’aquestes entitats obert a tota la ciutadania.

Malgrat aquest ajornament, la Fundació ha participat en l'elaboració del pòster que anualment s'exposa a l'espai per la Fira d'Entitats. Esperem ben aviat poder-vos-el presentar. 


Dimarts 14 Abril 2020
La Fundació Bosch i Cardellach s'ha adherit al manifest a favor de la cultura promogut pel Cercle de Cultura. En aquest manifest, s'insta a les administracions públiques a impulsar un conjunt de mesures que permetin el manteniment del teixit productiu i l'activitat dels sectors culturals per garantir la continuïtat de la feina desenvolupada pels agents culturals.

(Veure el manifest)

Dijous 2 Abril 2020
Us compartim l'article de Jaume Bosch (Membre de la Junta de govern de la CCEPC) a L'Altra Mirada, una revista editada a Palma per les Fundacions Darder Mascaró, en el seu número 93 corresponent al mes d'abril.


Llegeix aquí l'article "La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC)"

Descarrega't aquí el número sencer de la revista.


Font:
Bosch, J. (2020, abril). La Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC). L'Altra Mirada, num. 93. Recuperat de https://laltramirada.cat/issue/laltra-mirada-93-abril/ 
 

Dijous 12 Març 2020
COMUNICAT, 12 de març del 2020

Per tal de contenir la propagació del coronavirus SARS-CoV-2 i tenint en compte les recomanacions de la Conselleria de Salut d’evitar celebrar reunions i actes públics, la Fundació Bosch i Cardellach ha decidit ajornar el cafè científic El sincrotró ALBA: una eina per veure l’invisible on havia de participar aquest proper dimarts 17 de març, i la conferència sobre els Menors no acompanyats, una realitat desconeguda, que estava prevista pel dijous 26 de març.

També us informem que fins el divendres 20 de març, la Fundació romandrà tancada al públic, tot i que us atendrem en l'horari habitual via correu electrònic (secretaria@fbc.cat i/o fbc@fbc.cat) i per telèfon (937258564).

Disculpeu les molèsties.
 
Qualsevol dubte, estem a la vostra disposició,AMPLIACIÓ DE LA INFORMACIÓ, 16 de març del 2020

Us informem que, a més de les mesures preses el passat 12 de març (veure més amunt), la Fundació Bosch i Cardellach no estarà oberta al públic durant els 15 dies que han indicat les autoritats competents. Tot i així, us continuarem atenent, en funció de les nostres possibilitats, via correu electrònic (secretaria@fbc.cat) i per telèfon (937258564) exclusivament dins de l'horari d'atenció al públic:
 
  • De dilluns a dijous de 10 a 13h i de 16 a 21h.
  • Divendres de 9 a 14h.
Per aquelles persones subscrites a l'obra d'Esteve Deu i que teníeu pendent venir a recollir l'últim llibre, podreu passar per la Fundació a buscar el vostre exemplar un cop s'hagi normalitzat la situació i tornem a obrir al públic. AMPLIACIÓ DE LA INFORMACIÓ, 23 de març del 2020

Us informem que, a més de les mesures preses els passats dies 12 i 16 de març (veure més amunt), la Fundació Bosch i Cardellach no estarà oberta al públic durant els 15 dies següents que han indicat les autoritats competents. Us continuarem atenent via correu electrònic (secretaria@fbc.cat) i per telèfon (937258564) dins de l'horari d'atenció al públic.

 

Feed RSS de notícies

Comparteix