Fundació Bosch i Cardellach :: Notícies

Titular notícies

Dilluns 18 Maig 2020
El Centre d'Estudis del Gaià ha obert recentment una pàgina de Youtube amb el títol Una finestra oberta a les Terres del Gaià. En ella, hi podreu trobar petites conferències sobre temes lligats al territori del Gaià. Entre aquestes, recentment han incorporat la conferència Anton Bosch i Cardellach, metge a Bràfim. Podeu veure el vídeo aquí:

 

Dimecres 13 Maig 2020
Aquest passat dilluns s'hauria celebrat l’Aplec de la Mare de Déu de la Salut. Per això, compartim el vídeo sobre l'Aplec de l'any 2018 i l'article L’Aplec de la Salut: festa, cultura popular i patrimoni cultural immaterial (1697-2017), escrit per Josep Alavedra i que podeu llegir íntegrament fent clic aquí.  


 

Dijous 30 Abril 2020
L’Institut Ramon Muntaner (IRMU), fundació participada per la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana - entitat de la qual la Fundació Bosch i Cardellach forma part-, entra com a membre associat dins l’organització Europa Nostra. 

L’objectiu d’aquesta organització és posar el patrimoni en un lloc preeminent i convertir-lo en un tema prioritari en les agendes dels poders públics.

Podeu llegir la notícia sencera aquí

Dijous 23 Abril 2020
La Fundació Bosch i Cardellach s'uneix a la celebració de la diada de Sant Jordi de forma virtual que ha promogut el Departament de Cultura. Així, s'ha sumat a la iniciativa de l'Institut Ramon Muntaner que consisteix en la presentació de l’App «Publicacions IRMU» que inclou informació sobre les novetats bibliogràfiques dels darrers mesos dels centres d’estudis, de la CCEPC i de l’Institut Ramon Muntaner en format digital interactiu. 

Per poder accedir a l'App:
  • Amb ordinador de sobretaula o portàtil podeu veure-la al quiosc web. Feu clic aquí
  • Amb tauleta iPad o telèfon iPhone cal descarregar-se l'app a Apple Store
  • Amb tauleta o telèfon Android podreu descarregar l'app properament a Google Play.


En el cas de la Fundació, es destaca la novetat editorial d'aquest 2020, L'economia de guerra a Sabadell: 1936-1939, d'Esteve Deu (+ info). Ens en parla el director, Sr. Josep Maria Benaul: 


Podeu llegir la notícia sencera aquí

Dimarts 14 Abril 2020
La XVIª edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, i que havia de tenir lloc a El Vendrell (Capital de la Cultura Catalana 2020) els dies 24, 25 i 26 d'abril, ha quedat ajornada per la situació de crisi sanitària. Així ho ha comunicat l'organització a través de la seva pàgina web. La Fundació Bosch i Cardellach hi tenia pensat assistir, tal i com ha fet en les anteriors edicions. 

El Recercat ha esdevingut la diada de referència del món dels centres d’estudis ja que ofereix espais i activitats ben diferenciats per tal d’assolir un doble objectiu: ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana, alhora que un aparador de la tasca d’aquestes entitats obert a tota la ciutadania.

Malgrat aquest ajornament, la Fundació ha participat en l'elaboració del pòster que anualment s'exposa a l'espai per la Fira d'Entitats. Esperem ben aviat poder-vos-el presentar. 


Feed RSS de notícies

Comparteix