Titols i resum a tot arreu
El dimecres 6 d'octubre a les 7 de la tarda tindrà lloc la presentació del llibre Ciutat de paraules. Els sabadellenquismes fil per randa, de David Vila i Ros. L'aforament és limitat i es farà per ordre d'arribada. Recomanem arribar una estona abans.
Data: 06/10/2021
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...
El dimarts 26 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la presentació del llibre El Diluvio, la prensa y la Segunda República, a càrrec de Joan Esculies, periodista i historiador de Sabadell, professor de la Universitat de Vic i col·laborador de La Vanguardia, i de l'autor, Gil Toll, periodista i doctor en Història, professor de la UAB i reporter dels serveis informatius de TV3. El Diluvio va ser el gran diari popular de Barcelona durant més de vuitanta anys. Era un diari crític amb l'estat de coses, defensava la República federal i la justícia social. Va tenir el seu gran moment durant la Segona República, quan va ser identificat per molts lectors com el diari de la situació. D'acord amb això va tenir una gran vocació d'intervenció en la vida del país. Va ser l'únic diari que va aposter per ERC i Francesc Macià a les eleccions de l'abril de 1931, va apostar per Lluís Companys com a relleu de Macià a la presidència, va arribar a presentar una candidatura pròpia a les eleccions de 1933 i va organitzar la inauguració del monument a Pi i Margall i la República a la Diagonal de Barcelona. El Diluvio era un diari especialment seguit pels federals de Sabadell, que van ser protagonistes dels intents de reorganització del PRDF i del creixement d'ERC.
 
Gil Toll és autor també de Heraldo de Madrid, tinta catalana para la Segunda República española i també va editar el llibre de memòries de Jaime Claramunt, que va ser director d'El Diluvio durant vint anys. És professor d'Història del Periodisme a la UAB i secretari de la Casa de la Premsa. Com a periodista, forma part dels serveis informatius de TV3 des de fa tres dècades i s'ha dedicat a la informació econòmica als informatius diaris i també al programa Valor Afegit.
Data: 26/10/2021
Hora: 19 : 00
El proper mes d'octubre tindrà lloc un el cicle "L'ecologia i l'urbanisme", quatre conferències organitzades conjuntament entre la Secció de Ciència i Tecnologia i la Secció de Territori i Espai Urbà de la Fundació. Les ponències es faran els dijous del 7 al 28 d'octubre a les 7 de la tarda, a la Seu de la Fundació. 

Aforament limitat. Cal reservar entrada a secretaria@fbc.cat o trucant al 937258564.
Recomanem arribar una estona abans.

S'oferirà la retransmissió en directe d'aquest cicle, a través del canal de Youtube de la Fundació, on podreu trobar també els vídeos en diferit. 
 
Data: 28/10/2021
Hora: 19 : 00
Localització: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach
Cost: Gratuït
Detalls: Llegir més...