Titols i resum a tot arreu
El proper dijous 3 d'octubre a les 7 de la tarda tindrà lloc la ponència inaugural del curs 2019-2020 de la Fundació, a càrrec del Sr. Joan B. Culla Clarà, Doctor en Història Contemporània i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La conferència, amb el títol 2010-2019: la dècada que no vàrem preveure. Entre la memòria i la història, tindrà lloc a la seu de la Fundació (c. Indústria, 18). 


Veure invitació



Amb la col·laboració de:



 
Data: 03/10/2019
Hora: 19 : 00
Cost: Entrada lliure
El proper dimarts 8 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc una conferència a càrrec de Josep-Lluís Campa Planas, Doctorant en Història, sobre l'excursionista, historiador i escriptor Josep Rosell Casablancas (1891-1977), que fou president del Centre Excursionista de Sabadell, membre de la UES i de la Fundació Bosch i Cardellach. La ponència es basa en el treball de fi de Màster Josep Rosell Casablancas, un saballut de soca-rel, presentat per l'autor a la Universitat Pompeu Fabra. 

Josep Rosell va ser un pioner del periodisme esportiu a Sabadell, va participar en l’organització del Centre d’Esports i molt especialment del Centre Excursionista Sabadell, del que va ser president. Després de la guerra va ser membre actiu de la Fundació Bosch i Cardellach. Practicant de l’excursionisme, és l’autor del llibre El Rodal de Sabadell. En base al seu llegat documental, i als seus escrits -dispersos en diversos mitjans i diferents arxius- es mostrarà una persona autodidacta que va tenir la capacitat de captar i transmetre com era Sabadell, la seva rodalia i Catalunya.
 
Josep Lluís Campa Planas (Barcelona, 1949)
Nebot-net d’en Josep Rosell, el que li ha permès accedir al fons personal d’en Rosell. Economista i Graduat en Ciències Polítiques, està en l’actualitat fent el Doctorat en Història a la Universitat Pompeu Fabra. És autor de El pensament polític de Pasqual Maragall en relació al federalisme i a l'encaix Catalunya-Espanya
 


Josep Rosell. 1915. Fons personal JRC


(Veure invitació)


Organitza la Fundació Bosch i Cardellach amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Sabadell
Data: 08/10/2019
Hora: 19 : 00
El dijous 10 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la primera sessió del cicle de conferències sobre el canvi climàtic que organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.
Data: 10/10/2019
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...
El dissabte 12 d'octubre, a les 11 del matí, tindrà lloc una visita guiada a l'Església romànica de Gallecs, com a centre vertebrador de l'espai rural de la mongeta del ganxet. La visita està inclosa dins de l'oferta d'activitats de les Jornades Europees de Patrimoni 2019. En el transcurs del recorregut, el visitant descobrirà el conreu de la mongeta del ganxet i el seu paisatge rural com a patrimoni natural i immaterial del Vallès.

El conreu de la mongeta del ganxet està inclòs dins de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès, un projecte encapçalat per la Fundació Bosch i Cardellach. (+ info)

Activitat gratuïta. Cal inscriure's a la secretaria de la Fundació Bosch i Cardellach, per correu electrònic (secretaria@fbc.cat), trucant al 93 725 85 64 i en horari d'atenció al públic


Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes que es podran consultar organitzades temàticament i geogràficament en l'agenda en línia. (+ info)



Organitza: Immaterial Vallès
Col·labora: Generalitat de Catalunya i Institut Ramon Muntaner
Data: 12/10/2019
Hora: 11 : 00
Joventuts Musicals de Sabadell presenten la primera Didàctica Musical del curs 2019-2020, que tindrà lloc el dimarts 15 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre. Organitza Joventuts Musicals de Sabadell conjuntament amb la Fundació Bosch i Cardellach.
 
Data: 15/10/2019
Hora: 19 : 30
Cost: Gratuït
Detalls: Llegir més...
El dijous 17 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc tindrà lloc la conferència 'Els canvis climàtics al llarg de la Història de la Terra', la segona sessió del cicle de conferències sobre el canvi climàtic que organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.
Data: 17/10/2019
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...