Titols i resum a tot arreu
El dimarts 17 de març tindrà lloc una nova sessió dels Cafès científics a Sabadell, amb una xerrada-coloqui sobre El sincrotró ALBA: una eina per veure l'invisible. Com sempre, a les 7 de la tarda a la UES. 
Data: 17/03/2020
Hora: 19 : 00
Localització: Unió Excursionista de Sabadell (C. Salut, 14-16)
Detalls: Llegir més...
Aquest mes de març, la Secció d'Història i Arqueologia i el Moviment Ecumènic de Sabadell organitzen conjuntament un cicle de conferències titulat Ecumenisme. Cap a la unitat dels cristians? La primera sessió tindrà lloc el dimarts 17 de març a les 7 de la tarda i anirà a càrrec de P. Hèctor Vall. 

El P. Hèctor Vall presentarà la conferència Què és l'ecumenisme? Segons el ponent, “l’ecumènic és un dels moviments espirituals més importants del segle XX i suposa el replantejament d'antigues postures eclesials i dogmàtiques aparentment inamovibles. De fet, l'horitzó ecumènic ha ampliat considerablement les possibilitats d'entesa entre les diverses esglésies. D'aquí les reticències d'alguns i les esperances d'uns altres.”
 

P. Hèctor Vall. Professor d’Eclesiologia i Ecumenisme a l’Institut de Teologia fonamental, Centre Borja, Sant Cugat; professor col·laborador de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, ISCREB; professor ordinari i rector del Pontifici Institut Oriental, Roma (1999-2008) i professor invitat a la Pontifícia Universitat Gregoriana, Roma (1988-2008); llicenciat en Teologia Ecumènica per l’Institut Superior d’Estudis Ecumènics, ISEO, Paris, 1970 i doctorat a la Facultat de Teologia de Paris (1973). Autor de nombrosos llibres, articles i conferències.

 


Veure invitació

Organitza la Secció d'Història i Arqueologia i el Moviment Ecumènic de Sabadell.
 
Data: 17/03/2020
Hora: 19 : 00
Aquest mes de març, la Secció d'Història i Arqueologia i el Moviment Ecumènic de Sabadell organitzen conjuntament un cicle de conferències titulat Ecumenisme. Cap a la unitat dels cristians? La segona sessió tindrà lloc el dimarts 24 de març a les 7 de la tarda i anirà a càrrec del pastor evangèlic Francisco Cegarra. 


Francisco Cegarra presentarà la ponència De quin ecumenisme parlem? Segons ell, “El cristianismo nace de una persona, de su obra y enseñanza, Jesús. Es en fidelidad a su enseñanza que permanecemos en Él. Por ello estamos llamados a compartir unidad con los que así lo hacen. La medida -cuando y como- no la ponemos nosotros sino Él.”
 

Francisco Cegarra. Pastor de l’Església Cristiana de la Resurrecció-Centre Familiar Cristià, evangèlica, a Sabadell, des de l’any 2004; membre del Consell Evangèlic de Catalunya i vicepresident de l’Associació d’Entitats Evangèliques de Sabadell; president Fundació CERMA ACOGE; títol de Grau Superior de Direcció d’Empreses per la UOC Universitat Oberta de Catalunya (2008). Estudis de Teologia en curs a CSTAD, Centre Superior de Teologia Assemblees de Déu, en curs.

 


Veure invitació

Organitza la Secció d'Història i Arqueologia i el Moviment Ecumènic de Sabadell.
 
Data: 24/03/2020
Hora: 19 : 00
El dijous 26 de març, a les 7 de la tarda, la Secció de Persones i Comunitat organitza una conferència sobre la reailtat dels menors no acompanyats, amb especial incís en el cas de Sabadell. 
Data: 26/03/2020
Hora: 19 : 00
Detalls: Llegir més...
Aquest mes de març, la Secció d'Història i Arqueologia i el Moviment Ecumènic de Sabadell organitzen conjuntament un cicle de conferències titulat Ecumenisme. Cap a la unitat dels cristians? La tercera sessió tindrà lloc el dimarts 31 de març a les 7 de la tarda i anirà a càrrec de la Sra. Maria Teresa Relat. 

La Sra. Relat presentarà la seva obra El Moviment Ecumènic i el Diàleg Interreligiós a Sabadell (1961-2017). Segons l'autora, “Ara observem que la ciutadania ja coneix que aquí les tradicions religioses són moltes, que totes elles són dignes de respecte i consideració i que els sentiments religiosos s’han de potenciar fraternalment pel bé de tots (...) El Moviment Ecumènic de Sabadell ha sembrat la primera llavor: l’apropament entre les persones i, humilment, ho valorem molt positivament.” (Del Pròleg a El Moviment Ecumènic i el Diàleg Interreligiós a Sabadell (1961-2017)).

 

Maria Teresa Relat. Professora d’Ètica i Religió a l’Escola Sant Nicolau, Sabadell 1977-1999; Cursos de Teologia, Centre Borja de Sant Cugat; expresidenta Moviment Ecumènic de Sabadell i, actualment, vocal de la Junta Directiva del Centre Ecumènic de Catalunya; cofundadora i expresidenta del Grup de Diàleg Interreligiós de Sabadell; impulsora i presidenta del Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat (delegació de Sabadell). Autora de nombrosos articles i conferències sobre religió, convivència i feminisme.

 

Veure invitació

Organitza la Secció d'Història i Arqueologia i el Moviment Ecumènic de Sabadell.
 
Data: 31/03/2020
Hora: 19 : 00