Titular notícies

Dimecres 15 Abril 2020
Ja a la venda la publicació L’economia de guerra a Sabadell, 1936-1939, el tercer llibre d’una sèrie de cinc, en els que s'analitza el decurs de la Guerra Civil espanyola a Sabadell i el paper que van tenir els sabadellencs en aquest conflicte. El conjunt d’aquesta obra és resultat de la culminació del pacient treball de cerca de l’historiador i membre de la Fundació Esteve Deu Baigual.

Dimarts 11 Febrer 2020
Article de Josep Santesmases a PLECS d’Història Local, n. 176, p. 2-5. Febrer 2020.

Dijous 5 Desembre 2019
  • La nova seu de la Fundació Bosch i Cardellach s’ubicarà al carrer d’en Font, 1 i compartirà localització amb l’Espai Cultura.
     
  • La Fundació Bosch i Cardellach agraeix la generositat amb què la Fundació 1859 Caixa Sabadell s’ha fet càrrec de l’adequació de l’espai i les condicions – sense contrapartida de lloguer – amb què ens l’ha cedit per temps indefinit.
     
  • Properament s’anunciarà la data de l’acte oficial d’inauguració. 
     
La nova seu de la Fundació Bosch i Cardellach ja és una realitat. A partir del proper dilluns 9 de desembre, l’entitat obre les portes al carrer d’en Font número 1. Compartirà ubicació amb l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, la qual s’ha fet càrrec de l’habilitació del nou espai i que ens l’ha cedit sense contrapartida de lloguer per temps indefinit. La nova seu de la Fundació Bosch i Cardellach ocuparà una part de la planta baixa de l’edifici del carrer d’en Font, on hi ubicarà una sala d’actes, una sala de Juntes i els despatxos; i una part de l’altell, on s’hi trobaran les sales de reunions i un magatzem. Conservarà els mateixos horaris d’atenció al públic que tenia fins ara: De dilluns a dijous de 10 a 13h i de 16 a 21h, i divendres de 9 a 15h.

La primera activitat de la Fundació a la seva nova seu tindrà lloc el dimecres 11 de desembre, a les 7 de la tarda, i consistirà en una projecció del documental Fabra, diccionari d’un home sense biografia, organitzada per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle en el marc del cicle Pompeu Fabra. (+ info)

Properament s’anunciarà la data de l’acte oficial d’inauguració de la nova Seu.



 

Divendres 4 Octubre 2019
El passat dijous 3 d'octubre va tenir lloc l'acte oficial d'inauguració del curs 2019-2020 de la Fundació Bosch i Cardellach. El Director, Sr. Josep Maria Benaul, presidí l'acte. Aprofità per donar de nou la benvinguda als nous membres que s'incorporen aquest curs. L'acte, comptà amb la ponència 2010-2019: la dècada que no vàrem preveure. Entre la memòria i la història, a càrrec del Sr. Joan B. Culla, Doctor en Història Contemporània i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Sessió organitzada en col·laboració amb Òmnium Cultural de Sabadell. 

Veure el text complert de la ponència








 

Dimecres 12 Juny 2019
La Fundació està treballant en un projecte per inventariar el patrimoni cultural immaterial del Vallès.



En vols saber més? (+ info)

Feed RSS de notícies