Titols i resum a tot arreu

Març 2020, com ens vam enfrontar a una enemiga desconeguda, la COVID-19

El proper dimarts, 24 de novembre a les 7 de la tarda, tindrà lloc la conferència "Març 2020, com ens vam enfrontar a una enemiga desconeguda, la COVID-19", a càrrec del Dr. Joan Martí i del Dr. Manel Cervantes (Parc Taulí). Organitza la Fundació Bosch i Cardellach en col·laboració amb el Parc Taulí. L'acte serà virtual i es podrà seguir en directe a través d'aquest enllaç. (Cal posar el nom dins el requadre i fer clic a "Iniciar").
El proper dimarts 24 de novembre a les 7 de la tarda, la Fundació Bosch i Cardellach en col·laboració amb el Parc Taulí organitzen la conferència Març 2020, com ens vam enfrontar a una enemiga desconeguda, la COVID-19. L'acte serà virtual i es podrà seguir en directe a través d'aquest enllaç (obrir amb Google Chrome). 
 
El març de 2020 arribaven notícies preocupants d’un nou virus que, nascut a la Xina, s’escampa per tot el món. L’aparició molt recent d’aquest virus condicionava un gran desconeixement sobre el seu comportament, bàsicament la seva altíssima transmissibilitat i que en algunes persones provocaven pneumònies d’alta intensitat era el que sabíem.
Davant d’aquest repte intentarem explicar com va reaccionar l’Hospital Parc Taulí i com vam gestionar estructural i assistencialment la primera onada de la COVID-19.

La conferència anirà a càrrec del Dr. Joan Martí, director general del Parc Taulí i del Dr. Manel Cervantes, cap de malalties infeccioses del Parc Taulí.
 
Dr. Joan Martí, director general del Parc Taulí.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB i diplomat en Gestió Gerencial Hospitalària per l'Escola d'Alta Direcció i Administració de Barcelona (EADA).
Ha estat, entre d’altres, gerent de la Regió Sanitària Barcelonès Nord i Maresme del CatSalut i director assistencial de la Fundació Sanitària d'Igualada.
Ha tingut diferents càrrecs en l’àmbit d'Atenció Primària de l'ICS de Barcelona i té una àmplia trajectòria professional en la gestió dels Serveis d'Atenció Primària de Sabadell i del propi Taulí, per haver estat director de la DAP de Sabadell i director del Sector Sanitari del Vallès Occidental del CatSalut.
A la Corporació Sanitària Parc Taulí va començar el 2005 com a director executiu de l’Hospital i l’Albada, i des de l’octubre de 2014 n’és el director general.
 
Dr. Manel Cervantes, cap de malalties infeccioses del Parc Taulí.
Llicenciat en Medicina per la UAB l’any 1977, Especialista en Medicina Interna l’any 1982 (MIR a l’HU Vall d’Hebron de Barcelona). Màster en SIDA per la UAB l’any 1992.
Metge d’Urgències ICS CAP St. Fèlix i Clínica La Salut de Sabadell des de 1983, Cap d’Urgències al constituir-se el Consorci Sanitari Parc Taulí (octubre 1987).
Cap de Secció de Medicina Interna des de 1992, amb especial dedicació a l’Hospital de Dia de SIDA i a les malalties infeccioses, especialment tuberculosi, infeccions víriques (VIH, Hepatitis) i de transmissió sexual.
Cap de Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari del Parc Taulí des de 2015. Ha estat President del Comitè Institucional de Farmàcia (1992-96) i del Comitè Institucional d’Infeccions (2015-)
Professor Associat de Medicina de la UAB des de 2010. Investigador de la Red Española de Investigación en SIDA (IS Carlos III) des de la seva creació.


(Veure invitació)


Organitza:

   
 

Comparteix

Activitats previstes